Πολιτική

Γιανης Βαρουφάκης: Το έγκλημα του Άσανζ ήταν η δημοσιογραφία

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης επισκέφτηκε σήμερα στο κελί του τον ιδρυτή των Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ στη φυλακή Belmarsh της Αγγλίας και δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «Το έγκλημα για το οποίο κατηγορείται ο Ασάνζ είναι η δημοσιογραφία»και κάλεσε τους παριστάμενους ρεπόρτερ να φροντίσουν αυτό να μαθευτεί, γιατί είναι οι επόμενοι που θα βρεθούν στο στόχαστρο.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 ο κ. Βαρουφάκης, συνοδευόμενος από τον πατέρα του ιδρυτή των Wikileaks, σε δηλώσεις του που έκανε αμέσως μετά στους δημοσιογράφους, είπε ότι το μόνο έγκλημα για το οποίο κατηγορείται ο Ασάνζ είναι η δημοσιογραφία, και κάλεσε τους παριστάμενους ρεπόρτερ να φροντίσουν αυτό να μαθευτεί, γιατί είναι οι επόμενοι που θα βρεθούν στο στόχαστρο.

Παράλληλα  σημείωσε ότι βρίσκεται στη φυλακή μόνο και μόνο γιατί αποκάλυψε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, από ανθρώπους που όχι μόνο δεν αντιμετώπισαν στο ελάχιστο τις συνέπειες των πράξεών τους, αλλά αντίθετα πλούτισαν απ’ αυτές».

Τέλος μίλησε στην Πλατεία του Βρετανικού Κοινοβουλίου το Σάββατο για την μη απέλαση του Τζούλιαν Ασάνζ στις ΗΠΑ.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa