Πολιτική

Για ωμές παρεμβάσεις στο έργο της κάνει λόγο η εισαγγελέας Ελένη Ράικου

Υπαινιγμούς για παρεμβάσεις στο έργο της δικαιοσύνης κάνουν κύκλοι προσκείμενοι στην εισαγγελέα Εφετών, Ελένη Ράικου, έπειτα από δημοσίευμα της εφημερίδας Documento.

Η Ελένη Ράικου, η οποία για ένα διάστημα είχε χειριστεί την υπόθεση Novartis, αναφέρθηκε σε ένα πολιτικό πρόσωπο με θεσμική εμπλοκή στην δικαιοσύνη, ο οποίος έκανε διαρκείς παρεμβάσεις σε κρίσιμες υποθέσεις. Σύμφωνα με την εισαγγελέα, το εν λόγω άτομο, το οποίο η ίδια αποκαλεί «Ρασπούτιν» είχε ασκήσεις πιέσεις και σε συναδέλφους της.

Κύκλοι της Ελένης Ράικου, δηλώνουν:

«Αντί οποιουδήποτε σχολιασμού των ασύστολων ψευδών που δημοσιεύει η εφημερίδα Documento, το οποίο θα τύχει και αυτό ανάλογης δικονομικής μεταχείρισης,όπως και τα προηγούμενα άθλια δημοσιεύματα κατευθυνόμενης μερίδας του Τύπου από τον Ρασπούτιν, ανοίγει σήμερα η αυλαία των αποκαλύψεων για τη δράση του εν λόγω κυρίου και εστιάζοντας στις διαρκείς παρεμβάσεις που δέχθηκε κατά τη διάρκεια της δεύτερης θητείας της ως Εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς, όταν εκμεταλλευόμενος την πολιτική του ισχύ, με ύφος νταβατζή ,να της υποδείξει πως πρέπει να διεκπεραιωθούν συγκεκριμένες κρίσιμες υποθέσεις απαιτώντας άλλες φορές να προβεί άμεσα στην άσκηση ποινικής δίωξης και όταν η ίδια αντέτεινε ότι δεν υπήρχαν προϋποθέσεις νόμιμης άσκησης τους, αυτός επιτακτικά  και με αφόρητη πίεση έλεγε «άσκησε την και ας πάνε παρακάτω να απαλλαγούν’’. Και σε άλλες περιπτώσεις προσώπων που ήθελε  να εξυπηρετήσει απαιτούσε και πάλι επιτακτικά  την εδώ και τώρα αρχειοθέτηση των εν λόγω δικογραφιών. Η συνέχεια θα αποκαλύψει πράγματα που ξεπερνούν τη φαντασία  του μέσου ανθρώπου. Είναι βέβαιη ότι με την πάροδο του χρόνου θα ανοίξουν τα στόματα πολλών συναδέλφων της, που υπήρξαν θύματα του συγκεκριμένου. Στο χωριό της λένε: Βάλαμε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα. Η ίδια έχει υπομονή και δεν βιάζεται».

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On
reportaznet


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ