Περιφέρειες - Δήμοι

Δημάρχους με πολιτικές υπερβάσεις και όχι «νεροκουβαλητές» θέλει ο Μπακογιάννης

Κώστας Μπακογιάννης

«Η Αθήνα είναι αντικειμενικά η μεγαλύτερη πρόκληση για έναν άνθρωπο σαν και εμένα που έχει αφοσιωθεί στην αυτοδιοίκηση εδώ και σχεδόν μία δεκαετία, έναν άνθρωπο που πιστεύει πραγματικά ότι μπορούμε να φέρουμε τα πράγματα ανάποδα και να αλλάξουμε αυτή την πόλη»  τόνισε ο Κώστας Μπακογιάννης, περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, μιλώντας στον Realfm.

«Το πρόβλημα είναι ότι έχουμε παραδοθεί σε αυτή την πόλη, ότι είμαστε στη λογική ‘εντάξει δεν γίνεται, έτσι είναι η Αθήνα, έτσι είναι η Ελλάδα, τίποτα δεν αλλάζει’. Αυτή η παραίτηση είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για όλους εμάς» σημείωσε ο κ. Μπακογιάννης και πρόσθεσε: «Η πραγματικότητα είναι ότι ο αυτοδιοικητικός μπορεί να κάνει πάρα πολλά. Βεβαίως, θα πρέπει να μπει και σε μία λογική πολλές φορές του να υπερβαίνει αρμοδιότητες, να μην στέκεται απλώς στο γράμμα του νόμου, αλλά να βγαίνει μπροστά να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και να λειτουργεί ακτιβιστικά»

«Ο δήμαρχος μπορεί και πρέπει να κάνει υπερβάσεις και ιδεολογικές και πολιτικές. Να μην μπαίνει σε μία λογική το να κάνει τον ‘νεροκουβαλητή’ στα κόμματα, να μην παίζει μικροπολιτικά ή μικροκομματικά παιχνίδια και να βγαίνει μπροστά και να είναι όσο περισσότερο γίνεται μέσα στην κοινωνία»  σημείωσε.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa