Κοινωνία Οικονομία Σε πρώτο πλάνο

Μυτιληναίος: Υπεγράφη η σύμβαση 109 εκατ. ευρώ για τις υποδομές του Θριασίου

Στα 109 εκατ. ευρώ ανέρχεται η αξία του αρχικού έργου, που αναλαμβάνει η Μυτιληναίος ΜΥΤΙΛ+2,11%στο Θριάσιο. Η εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα την υπογραφή της σχετικής σύμβασης για την κατασκευή του Εμπορευματικού Κέντρου Θριασίου.

Η σύμβαση συνάφθηκε με την ένωση των εταιρειών ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ-Goldair (ΘΕΚ Α.Ε.), που αποτελεί τον παραχωρησιούχο του έργου, με διάρκεια παραχώρησης 60 ετών.

Το έργο αφορά στην μελέτη και κατασκευή του πρώτου Logistics Park στην Ελλάδα, που περιλαμβάνει την ανάπτυξη αποθηκών καθώς και υποστηρικτικών κτηρίων συνολικής επιφάνειας 235.000 m2 εντός οικοπέδου επιφάνειας 588 στρεμμάτων, ιδιοκτησίας ΓΑΙΑΟΣΕ. Παράλληλα με τις κατασκευές των κτηριακών εγκαταστάσεων, θα κατασκευαστεί οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο εντός του πάρκου, με σκοπό την δυνατότητα ανεφοδιασμού των αποθηκών, με συνδυασμό μεταφορικών μέσων, μία δυνατότητα μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας η πρώτη φάση του έργου αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 24 μηνών από την έναρξη ισχύος της σύμβασης παραχώρησης, που τοποθετείται εντός του επόμενου τριμήνου.

Όπως έχει γράψει και η Ν, η εκκίνηση των έργων θα σημάνει και την έναρξη της σύμβασης παραχώρησης για το πρώτο εμπορευματικό κέντρο της χώρας. Πρόκειται για το σημαντικότερο κτηριακό έργο υποδομής στην Αττική, που θα δώσει σημαντική ώθηση στον τεχνικό κλάδο.

Κατά τη διάρκεια των κατασκευών αναμένεται να απασχοληθούν εκατοντάδες άτομα, ενώ με τη λειτουργία του εμπορευματικού κέντρου αναμένεται να υπάρξουν περίπου 3.000 θέσεις εργασίας. Τέλος, οι υπογραφές και η εκκίνηση της κατασκευαστικής περιόδου θα σημάνουν και την εφάπαξ απόδοση που θα δοθεί στη ΓΑΙΑΟΣΕ ως αντίτιμο για 10 εκατ. ευρώ.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On
reportaznet


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa
Karfitsa