Πολιτική

Πέτσας για Σακελλαροπούλου: Υποψηφιότητα «ενωτική και αξιοκρατική»

Για την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να προτείνει την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας μίλησε σε συνέντευξή του ο Στέλιος Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» εξήγησε ότι η συγκεκριμένη επιλογή σηματοδοτεί το πέρασμα σε μια νέα εποχή. «Είναι μια υποψηφιότητα ενωτική και αξιοκρατική», τόνισε ο κ.Πέτσας.

Υπογράμμισε ακόμα ότι είναι μια υποψηφιότητα ευρύτερης συναίνεσης και σε καμιά περίπτωση δεν αποσκοπεί στο να «στριμωχτούν» τα υπόλοιπα κόμματα.

Για μεταναστευτικό και το νέο υπουργείο

Στη συνέχεια, ο κ. Πέτσας απάντησε σε σχετική ερώτηση που του έγινε για το μεταναστευτικό. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι δεν υπάρχει απολύτως καμία αλλαγή στην πολιτική της κυβέρνησης.

Όπως εξήγησε στον ΑΝΤ1, η κυβέρνηση προσπάθησε στο πρώτο 6μηνο να βάλει σε λειτουργία το σχέδιο της και να συγκεκριμενοποιήσει τους άξονες του. Μόλις αυτό έγινε, θεσμοθετήθηκε το αρμόδιο υπουργείο και τοποθετήθηκε ο κ. Μηταράκης για να «τρέξει» τις εξελίξεις.

Παράλληλα επεσήμανε ότι το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο δεν έλυσε προβλήματα, αλλά δημιούργησε ακόμα περισσότερα. Σε ότι αφορά την επιλογή του κ. Μηταράκη για το νέο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου είπε ότι πρόκειται για έναν βουλευτή (Χίου) που εκλέγεται στην περιοχή που αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα και είναι σε καθημερινή επαφή με τους κατοίκους των νησιών που δοκιμάζονται.

Συμπλήρωσε, επίσης, ότι η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί για 20.000 μετακινήσεις από τα νησιά του βορείου Αιγαίου στην ενδοχώρα και ήδη έχουν γίνει οι 9.000, ενώ οι υπόλοιπες θα ολοκληρωθούν σύντομα παράλληλα με την ίδρυση των κλειστών κέντρων κράτησης.

Σε σχέση με το θέμα της διάσκεψης του Βερολίνου για τη Λιβύη και τον αποκλεισμό της Ελλάδας από αυτήν, ο Στέλιος Πέτσας είπε:«Δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας». Τόνισε ότι οι συνομιλίες για τη Λιβύη έχουν ξεκινήσει από το 2015 και ότι η Ελλάδα δεν συμμετείχε σε αυτές από την αρχή, γεγονός που καθιστά δύσκολη τη συμμετοχή της τώρα. «Εμείς θέλουμε να συμμετάσχουμε στην όλη διαδικασία και συνεχίζουμε τις προσπάθειες μας να έχουμε λόγο στις εξελίξεις στη Λιβύη σε κάθε φόρουμ όπου λαμβάνονται αποφάσεις και πρωτοβουλίες».

Τέλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό για τα ελληνοτουρκικά υπογράμμισε «ότι το γεγονός πως ο Ερντογάν είναι προκλητικός, δεν σημαίνει πως είναι και ισχυρός».

«Η πολιτική του Ερντογάν αποδοκιμάζεται διεθνώς και οι παράνομες συμφωνίες που υπέγραψε με τη Λιβύη δεν παράγουν κανένα αποτέλεσμα», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζοντας πως με βάση όλα αυτά η Ελλάδα κινείται ώστε να διασφαλίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα, καταλήγοντας ότι ο Ερντογάν δεν έχει κανένα σύμμαχο στην περιοχή.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa