Πολιτική

Χριστόφορος Μπουτσικάκης: «Παγιώνεται στο 13,4% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τις μεγάλες εταιρείες δημοσκοπήσεων»

Αναφερόμενος στην δημοσιοποίηση των πέντε τελευταίων μεγάλων, πανελλαδικών δημοσκοπήσεων (ALCO, PULSE, METRONANALYSIS, MRB, MARC), το μέλος της Πολιτικής  Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και Πειραιώτης, Χριστόφορος Μπουτσικάκης, δήλωσε τα  εξής:

«Ο μέσος όρος των 5 τελευταίων δημοσκοπήσεων, των μεγαλύτερων και εγκυρότερων εταιρειών του χώρου, καταγράφουν και αναδεικνύουν αυτό που όλοι συζητούν στην κοινωνία.

Η πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας και η διεύρυνση της διαφοράς Νέας Δημοκρατίας με τον Σύριζα είναι δεδομένη. Τα ευρήματα των συγκεκριμένων δημοσκοπήσεων και η από κοινού συνεκτίμηση τους, δείχνει ότι η διαφορά διευρύνθηκε κατά 3% (σε 13,4% η διαφορά των δύο κομμάτων έναντι 10,4% που ήταν τον Ιανουάριο του 2018) και η Νέα Δημοκρατία είναι σε τροχιά αυτοδυναμίας. Το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου (μέσος  όρος και των 5 εταιρειών) είναι 36,6% έναντι 23,2% του ΣΥΡΙΖΑ.

Κάποιος μπορεί να προσθέσει και την σταθερή υπεροχή του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι του Αλέξη Τσίπρα, η οποία και αυτή βαίνει μήνα με τον μήνα διευρυνόμενη. Αναφέρομαι στο συγκεκριμένο στοιχείο καθώς η υπεροχή Μητσοτάκη είναι πρωτοφανής, αφού κατά παράδοση σε αυτό τον δείκτη προηγείται ο εν ενεργεία Πρωθυπουργός.

Το προβάδισμα όμως για τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν καταγράφεται μόνο στην καταλληλότητα του για την Πρωθυπουργία, αλλά και σε σειρά ποιοτικών στοιχείων που καταδεικνύουν ότι οι πολίτες εμπιστεύονται περισσότερο τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας στη διαχείριση όλων των προβλημάτων που τους απασχολούν. Επιβεβαιώνεται, ότι η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση σε όλα τα μεγάλα ζητήματα βρίσκεται σε εξόφθαλμη δυσαρμονία όχι μόνο στη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών, αλλά ακόμη και με στην πλειοψηφία των ψηφοφόρων που στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές.

Είναι προφανές ότι οι πανηγυρικοί τόνοι της κυβερνητικής προπαγάνδας για την οικονομία,το σκοπιανό και σειρά άλλων θεμάτων ελάχιστα έπεισαν τους πολίτες ενώ η  εκλογική δυναμική της Νέας Δημοκρατίας είναι μη ανατρέψιμη».

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On
reportaznet


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ