Τεχνολογία

Έσπασε τα κοντέρ η Apple

apple 2Ρεκόρ εσόδων για την Apple,καθώς πλησίασε κατά πολύ τις προβλέψεις των αναλυτών

.Σε ανακοίνωσή της Apple, ο Τιμ Κουκ απαντά έμμεσα,διαψεύδοντας τις φήμες για μείωση της παραγωγής του iPhone 5. Κατάφερε να διατηρήσει τα κέρδη της στο ίδιο επίπεδο με το αντίστοιχο περσινό διάστημα και έφτασε σε πωλήσεις περίπου 74 εκατομμύρια iOS φορητές συσκευές μέσα σε ένα τρίμηνο.

Ο Τιμ Κουκ,διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας,επιχείρησε να καθησυχάσει τους επενδυτές και την αγορά που έχει στερήσει από την Apple το 30% της χρηματιστηριακής αξίας της μέσα σε τέσσερις μήνες.Σχολίασε:«Είμαστε πολύ σίγουροι για την παραγωγή των προϊόντων μας. Συνεχίζουμε να εστιάζουμε στην καινοτομία και να παράγουμε τα καλύτερα προϊόντα στον κόσμο.Θα έλεγα ότι είναι καλό να αμφισβητούμε την ακρίβεια της κάθε είδους φήμης σχετικά με το πλάνο παραγωγής. Ακόμη και αν κάποια δεδομένα ήταν πραγματικά, θα ήταν και πάλι αδύνατο για κάποιον να ερμηνεύσει το τι ακριβώς σημαίνουν για το σύνολο της παραγωγικής διαδικασίας».

Ωστόσο άφησε να εννοηθεί ότι η Apple εξακολουθεί να αντιμετωπίζει δυσκολίες στην παραγωγή του iPhone (5), όπως και του προηγούμενου (4S), με την ταχύτητα που θα ήθελε, λέγοντας ότι η περιορισμένη προσφορά επηρέασε τις πωλήσεις τους.

Πιο συγκεκριμένα,τα έσοδα τριμήνου της Apple έφτασαν τα 54,5 δισ. δολάρια –από 46,3 δισ. το αντίστοιχο περσινό διάσημα, ενώ τα κέρδη παρέμειναν στα 13,1 δισ., εξέλιξη που μαρτυρά υψηλότερο κόστος παραγωγής.
Το iPhone αποτελεί σταθερά τα τελευταία χρόνια τη μεγαλύτερη πηγή εσόδων για την Apple.Πούλησε το τρίμηνο που έληξε στις 29 Δεκεμβρίου 47,8 εκατομμύρια νέες συσκευές από 37 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Ανοδική ήταν κ η πορεία του iPad,με καθοριστική τη συνεισφορά του πρωτοεμφανιζόμενου iPad mini, φθάνοντας τα 22,9 εκατομμύρια κομμάτια, από 15,4 εκατ. το τέταρτο τρίμηνο του 2011.Τέλος, το τελευταίο-εορταστικό τρίμηνο του 2012 διατέθηκαν παγκοσμίως 12 εκατομμύρια νέα iPods και 5 εκατομμύρια υπολογιστές Mac.
πηγή:Πρώτο Θέμα
Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa