Κοινωνία

«Εστίες μόλυνσης» τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ – Συνεχίζεται η απεργία των καθαριστριών

Λεωφορεία

Σε κίνδυνο για την δημόσια υγεία εξελίσσεται η συνεχιζόμενη απεργία των καθαριστριών σε τέσσερα μεγάλα αμαξοστάσια της ΟΣΥ, του Ελληνικού, του Βοτονικού, της Ανθούσας και των Λιοσίων, καθώς τις τελευταίες ημέρες περίπου 750 λεωφορεία του ΟΑΣΑ κινούνται χωρίς να έχουν καθαριστεί.

Η εργολαβική εταιρία η οποία έχει αναλάβει τον καθαρισμό των οχημάτων στα συγκεκριμένα αμαξοστάσια οφείλει σημαντικό μέρος των αποδοχών τους στις καθαρίστριες παρά το γεγονός ότι όπως έχει διαβεβαιώσει στο παρελθόν η διοίκηση της ΟΣΥ, η ίδια έχει εξοφληθεί.

Αποτέλεσμα είναι περίπου 750 λεωφορεία από τα 1055 που βγαίνουν καθημερινά για δρομολόγια να μην καθαρίζονται τα βράδια και να ξαναβγαίνουν από τα αμαξοστάσια βρώμικα πολλές φορές ακόμα και με τα σκουπίδια που έχουν πεταχτεί από την προηγούμενη μέρα.

Όπως σημειώνεται σε ρεπορτάζ της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ έχει ήδη γίνει αποδέκτης έντονων διαμαρτυριών από πολλούς οδηγούς που αναγκάζονται μόνοι τους με σκούπες ή με λάστιχα να καθαρίζουν όσο μπορούν τα λεωφορεία, καθώς ο μόνος καθαρισμός που γίνεται είναι από τα πρωινά συνεργεία που «ξηλώνουν» το κάθε όχημα κάθε δύο με τρεις μήνες για τον μεγάλο καθαρισμό.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa