Κόσμος Τεχνολογία

NASA: Δείτε την ιστορική εκτόξευση του νέου πυραύλου της Space X

Σήμερα είναι μια σημαδιακή μέρα για την Αμερική καθώς θα γίνει η πρώτη εκτόξευση πυραύλου ο οποίος θα μπορεί να μεταφέρει αστροναύτες στο διάστημα.

Να σημειώσουμε ότι το γεγονός αυτό θεωρείται σταθμός για την αμερικανική προσπάθεια κατάκτησης του διαστήματος καθώς οι Αμερικάνοι έπρεπε να πληρώνουν την Ρωσία όποτε ήθελαν να στείλουν ανθρώπους στο διάστημα για να χρησιμοποιήσουν τους δικούς της πυραύλους και τις δικές της εγκαταστάσεις. Η NASA λοιπόν θα δείξει ζωντανά τους  αστροναύτες Ρόμπερτ Μπένκεν και Ντάγκλας Χάρλεϊ να ξεκινούν το ταξίδι τους προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). Ο πύραυλος θα εκτοξευτεί από Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα.

Ο πύραυλος Falcon 9 κατασκευάζετε από την εταιρεία το Elon Mask, Space X και είναι τελευταίας τεχνολογίας. Σύμφωνα με τη NASA, αυτή είναι μια «αποστολή επίδειξης» για να δείξει την ικανότητα της SpaceX να μεταφέρει αστροναύτες στο διαστημικό σταθμό και να πίσω με ασφάλεια. Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκτόξευση στο Nasa TV, το οποίο είναι διαθέσιμο για παρακολούθηση στο YouTube. Η μεγάλη στιγμή που θα δούμε τον πύραυλο να ξεκινά το ταξίδι του για το διάστημα είναι στις 22:22 ώρα Ελλάδος και μέχρι τότε μπορείτε να δείτε όλες τις προετοιμασίες.

Να σημειώσουμε ότι μετεωρολόγοι δίνουν μοιρασμένες πιθανότητες να γίνει η εκτόξευση σήμερα Σάββατο.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa