Κόσμος

Ομπάμα: τεράστια πρόκληση οι χειμερινοί Ολυμπιακοί του Σότσι, για την Ρωσία

Μπάρακ Ομπάμα

Πoλύ μεγάλη πρόκληση για την Ρωσία είναι σύμφωνα με τον Μπάρακ Ομπάμα,η αποτροπή οποιασδήποτε επίθεσης κατά τη διάρκεια των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι, των οποίων η αυλαία ανοίγει το πρωί της Παρασκευής.

«Οι Ρώσοι αντιμετωπίζουν μια τεράστια πρόκληση για την πρόληψη κάθε είδους τρομοκρατίας ή βίας στις εγκαταστάσεις των Ολυμπιακών Αγώνων. Θα επενδύσουν πολλούς πόρους για το σκοπό αυτό», τόνισε ο Ομπάμα σε συνέντευξή του στο NBC και πρόσθεσε πως «Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους Ρώσους, τόσο στο επίπεδο της επιβολής του νόμου, όσο και στις στρατιωτικές και μυστικές υπηρεσίες».

Νωρίτερα, ο αρμόδιος αμερικανικός οργανισμός για την ασφάλεια των μεταφορών (TSA), ανακοίνωσε ότι απαγόρευσε προσωρινά στις πτήσεις των επιβατών από τις Ηνωμένες Πολιτείες, προς τη Ρωσία να μεταφέρονται υγρά, τζελ ή σπρέι στην καμπίνα των επιβατών.

Η οδηγία αυτή ήρθε μια ημέρα αφότου η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών προειδοποίησε τις αεροπορικές εταιρείες που πετούν προς Ρωσία ότι μεμονωμένα άτομα θα μπορούσαν πιθανώς να κρύψουν εκρηκτικά στο εσωτερικό των σωληνάριων οδοντόπαστας.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa