Κοινωνία

Συνεχίζουν τη διαμαρτυρία τους οι πρώην εργαζόμενοι της “Ηλεκτρονικής”

Σε μαζική διαμαρτυρία έξω από το κεντρικό κατάστημα και τα γραφεία της «Ηλεκτρονικής Αθηνών» στο Περιστέρι προχώρησαν στις 9 σήμερα το πρωί πρώην εργαζόμενοι στην εταιρεία.

Μερικές μέρες μετά την «βόμβα» που έσκασε με την χρεοκοπία της εταιρείας, 450 άτομα που έχασαν από το πουθενά την δουλειά τους προσπαθούν πλέον με κάθε τρόπο να πάρουν τις αποζημιώσεις που δικαιούνται, αρνείται όμως πεισματικά να τους δώσει ο ιδιοκτήτης, ο οποίος μάλιστα προκαλεί, εκποιώντας μέρος της περιουσίας της χρεοκοπημένης «Ηλεκτρονικής», πράγμα που φυσικά είναι παράνομο, σύμφωνα και με εργατολόγους. Αυτοί μάλιστα συμβούλευσαν τους εργαζομένους, στην χθεσινή τους συνέλευση, για τις δράσεις που πρέπει να αναλάβουν για να διασφαλίσουν τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα.

Για αύριο έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 14.30 στα γραφεία του ΟΑΕΔ, ενώ ερώτηση προς τον υπουργό εργασίας κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, με παράλληλο αίτημα να δοθούν οι αποζημιώσεις και οι εργαζόμενοι να ενταχθούν στο Ταμείο Ανεργίας, αλλά και να στηριχθούν με έκτακτο επίδομα.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa