Μαρς

Τι ζήτησε ο Α/ΓΕΣ απο τους Αμερικάνους;

Σειρά επαφών με υψηλόβαθμους παράγοντες των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ είχε ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς.

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού κατα τις συναντήσεις του επανέλαβε το ελληνικό αίτημα για παροχή δωρεάν υλικού τόσο κατα την συνάντηση τουμε τον Βοηθό Υπουργού Άμυνας σε θέματα Στρατού Ξηράς κ. John Μ. McHugh, με τον οποίο συζήτησαν θέματα εμβάθυνσης της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και της υποστήριξης των ελληνικών αιτημάτων παροχής πλεονάζοντος αμυντικού υλικού, όσο και με τον Διευθυντή του Οργανισμού Συνεργασίας Άμυνας και Ασφάλειας (Defense Security Cooperation Agency)Αντιναύαρχο κ. Joseph W. Rixey, κατά την οποία έγινε πλήρης  ανασκόπηση όλων των προγραμμάτων δωρεάν παροχής ή με χαμηλό κόστος προμηθειών στη χώρα μας.

 

VLUU L100, M100  / Samsung L100, M100

RAYMOND-T.-ODIERNO

Στην ατζέντα και η παράνομη μετανάστευση

Ο Α/ΓΕΣ συναντήθηκε ακόμα, όπως ανακοίνωσε το ΓΕΣ, με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού των ΗΠΑ Στρατηγό κ. Raymond T. Odierno, με τον οποίο συζήτησαν για την γεωπολιτικής αξία της χώρας μας στην περιοχή της Νότιο Ανατολικής Μεσογείου αφού η Ελλάδα είναι ο μοναδικός πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή ενώ στην ατζέντα ήταν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΕΔ λόγω της οικονομικής δυσπραγίας σε συνδυασμό με την αναδιοργάνωση του Στρατού Ξηράς, τα προβλημάτα ασφάλειας που προέρχονται από την παράνομη μετανάστευση, καθώς και η αύξηση των εκπαιδευτικών ευκαιριών σε Έλληνες Αξιωματικούς του Στρατού Ξηράς στις ΗΠΑ. Επίσης ο Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς συναντήθηκε με τον Διευθυντή των Στρατηγικών Σχεδίων και Πολιτικής του Μεικτού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, Αντιναύαρχο Frank Craig Pandolfe, με τον οποίο συζήτησαν θέματα ασφάλειας στη Νότιο Ανατολική Μεσόγειο καθώς επίσης θέματα αμυντικού σχεδιασμού και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

NATIONAL DEFENSE UNIVERSITY (1) US ARMY COMMAND AND GENERAL STAFF COLLEGE (2) NATIONAL-DEFENSE-UNIVERSITY US ARMY COMMAND AND GENERAL STAFF COLLEGE (1) US ARMY COMMAND AND GENERAL STAFF COLLEGE

Επισκέψεις σε μονάδες

Ο Αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς είχε την ευκαιρία να δεί απο κοντά στρατιωτικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ, και πραγματοποίησε επίσκεψη στο Fort Belvoir, όπου ενημερώθηκε για την οργάνωση και την λειτουργία της Αμερικάνικης Σχολής Επιτελών και
Διοίκησης (US Army Command and General Staff College). O κ. Α/ΓΕΣ κατα την επίσκεψη του παρέθεσε ομιλία στο εκπαιδευτικό προσωπικό και στους εκπαιδευόμενους Αξιωματικούς. Ακόμα επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας (National Defense University), όπου συναντήθηκε με την Πρέσβη κ. Wanda Nesbitt και αντάλλαξαν απόψεις για την ανώτατη εκπαίδευση των Αξιωματικών (ΣΕΘΑ).
Κατά την διάρκεια της επίσκεψης ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις, παρέθεσε ομιλία και συζήτησε με τους σπουδαστές.

Ο ίδιος επισκέφθηκε ακόμα  τον Κλάδο Επιχειρήσεων Υποστήριξης Ειρήνης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, όπου συναντήθηκε με τον Στρατιωτικό Σύμβουλο των Ηνωμένων Εθνών Αντιπτέραρχο κ. Ahmed Maqsood και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την Ελληνική συνεισφορά του Στρατού Ξηράς στις Επιχειρήσεις Υποστήριξης Ειρήνης, καθώς και τα γραφεία του Αμερικανό- Ελληνικού Ινστιτούτου (American Hellenic Institute) όπου παρατέθηκε δείπνο από τον πρόεδρο του ΑΗΙ κ. Νικ Λαρυγγάκη. Παράλληλα με τις παραπάνω δραστηριότητες, συναντήθηκε ακόμα με τον Πρέσβη της Ελλάδας στην Mόνιμη Aντιπροσωπεία του ΟΗΕ στην Ουάσιγκτον κ.
Μιχαήλ Σπινέλλη, τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Ν. Υόρκη κ. Γεώργιο Ηλιόπουλο και με τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ. Δημήτριο.

ΗΠΑ2 ΗΠΑ

Η ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων γιορτάστηκε στην Ουάσινγκτον

Ο Α/ΓΕΣ συμμετείχε στην εκδήλωση που διοργανώθηκε προς τιμήν του για τον εορτασμό της Ημέρας των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, στην Πρεσβεία της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, ενώ στο πλαίσιο των επαφών του πραγματοποίησε επίσκεψη στο Εθνικό Κοιμητήριο του Άρλινγκτον, όπου κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, καθώς και στο μνημείο πεσόντων της Κορέας όπου ξεχωριστή συγκίνηση προκαλεί η αναφορά στους πεσόντες της χώρας μας.

ΗΠΑ4 ΗΠΑ3

Κ.Α.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa