Πολιτική

Τσίπρας: Διχάζουν το λαό μήπως παραμείνουν στην εξουσία

Τσιπρας

Πυρά κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη συνάντηση της Ευρωομάδας της Αριστεράς στις Βρυξέλλες, κατηγορώντας τον κ. Σαμαρά ότι «προσπαθεί να αλιεύσει ψήφους με ακροδεξιά δολώματα».

«Ο κ. Πρωθυπουργός επιμένει να διακινεί την επικίνδυνη για τη Δημοκρατία θεωρία των λεγόμενων ‘δύο άκρων’. Δυστυχώς, την επανέλαβε και χθες στην Ουάσιγκτον», σημείωσε ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος στη χθεσινή ομιλία του Αντ. Σαμαρά σε εκδήλωση. Κάλεσε μάλιστα τον κ. Σαμαρά «όταν μιλά για άκρα και ακραίους, να κοιτάζεται στον καθρέφτη».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι με αυτό τον τρόπο «διχάζει το λαό μήπως και έτσι παραμείνει στην εξουσία», ενώ αντίθετα, όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ ενώνει το λαό στην πορεία προς την εξουσία.

Επανέλαβε ακόμη ότι ο κ. Σαμαράς «σύρθηκε» στην εξάρθρωση της Χρυσής Αυγής, όταν το κόστος από την πολιτική της ανοχής, του κατευνασμού και των συγκοινωνούντων δοχείων Ν.Δ. – Χ.Α. ξεπέρασε το όφελος, και υποστήριξε ότι είναι κοινοί με το κόμμα του κυρίου Σαμαρά οι αρμοί της εξουσίας και τεμνόμενοι οι κύκλοι της διαπλοκής, οι οποίοι παρείχαν έρεισμα στους χρυσαυγίτες.

Στη συνέχεια επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τη δημοκρατική κουλτούρα και την αποφασιστικότητα να ξεριζώσει τα πολιτικά και κοινωνικά αίτια της αναζωπύρωσης του ναζισμού, ενώ η Ν.Δ. ούτε θέλει ούτε μπορεί.

«Δεν θέλει γιατί μέχρι χθες αναζητούσε τα ‘σοβαρά στοιχεία’ στη Χρυσή Αυγή για να συνεργαστεί μετεκλογικά, προσπαθώντας να κλείσει το δρόμο της εξουσίας στο ΣΥΡΙΖΑ. Και ο κύκλος των ακραίων συμβούλων του Μεγάρου Μαξίμου επιμένει– συχνά με αγοραίο τρόπο –στη λογική των συγκοινωνούντων δοχείων ανάμεσα στη ΝΔ και τη Χρυσή Αυγή», παρατήρησε.

Δεν παρέλειψε μάλιστα να αναφερθεί στο σημείο αυτό στην πρόσθατη τοποθέτηση του συνεργάτη του κ. Σαμαρά, Φαήλου Κρανιδιώτη: «Κάποιοι από αυτούς υπερηφανεύονται δημόσια ότι ο αληθινός αντίπαλός τους δεν είναι η Χρυσή Αυγή, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ. Και ότι ‘φυλάνε τις “σφαίρες” τους’ για μας. Και ο κ. Σαμαράς, αντί να τους αποπέμψει, τους ενθαρρύνει, με τη δική του ακραία ρητορεία», ανέφερε.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνέδεσε την άνοδο των ναζιστικών ρευμάτων με τη νεοφιλελεύθερη διαχείριση της κρίσης από το ευρωπαϊκό πολιτικό κατεστημένο.

«Γι’ αυτό ζητάμε τη συντονισμένη αντιστροφή της λιτότητας στην Ευρώπη με ενίσχυση της ζήτησης. Γι’ αυτό ζητάμε την αναπτυξιακή επανεκκίνησή της τόσο με Ευρωπαϊκή Διάσκεψη για το Χρέος, ώστε να διαγραφεί σημαντικό μέρος της ονομαστικής αξίας του και να αποπληρωθεί το υπόλοιπο με ρήτρα ανάπτυξης, όσο και μ’ ένα Σχέδιο Μάρσαλ 2», τόνισε.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa