Πολιτική

Τσίπρας: Η Λεπέν είναι ένα τερατούργημα της πολιτικής λιτότητας

Για σοκ στην Ευρώπη έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την άνοδο ακροδεξιών κομμάτων μετά τις ευρωεκλογές.

Σε συνέντευξη στη γαλλική εφημερίδα «Le Monde», δήλωσε: «Το αποτέλεσμα είναι ένα αρνητικό σοκ σε όλη την Ευρώπη, κυρίως το γαλλικό αποτέλεσμα, καθώς η Γαλλία είναι μια χώρα με ειδικό οικονομικό και δημοκρατικό βάρος. Αυτά τα τερατουργήματα είναι αποτέλεσμα των πολιτικών λιτότητας, που καταστρέφουν τις μεσαίες τάξεις και τα πιο αδύναμα στρώματα, πετώντας τα στην αγκαλιά των νεοναζί. Αυτά τα αποτελέσματα αποδεικνύουν ότι πρέπει να σταματήσουμε την πολιτική της λιτότητας άμεσα».

Ακόμη αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή οικονομία και πολιτική, είπε: «Η κυρία Μέρκελ και ο κύριος Σόιμπλε έχουν ένα στρατηγικό σχέδιο, που ονομάζεται γερμανοποίηση της Ευρώπης και εποικισμός της Νότιας Ευρώπης. Θέλουν να δημιουργήσουν μια ειδική οικονομική ζώνη στην περιφέρεια της Ευρώπης με χαμηλούς μισθούς, μια ζώνη απελευθερωμένη από τους περιορισμούς της εργατικής νομοθεσίας συνδυασμένη με την άνοδο της διαρθρωτικής ανεργίας. Θεωρούν ότι με αυτόν τον τρόπο η ευρωπαϊκή οικονομία θα είναι ανταγωνιστική».

Πηγή φωτο eurokinissi

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa