Πολιτισμός

Ένα ξεχωριστό ποίημα για τη μητέρα!

Η ΜANA

«Με το όνειρο κάθε βράδυ αποκοιμιέμαι

και είμαι πανέμορφη το πρωί σαν ξυπνάω.

Ας μην έχω κανένα φτιασίδι πάνω μου.

Είναι που όλο το βράδυ

ανασαίνω την εκπνοή ενός άδολου κόσμου.

Που γεύομαι την γλύκα στα χείλη μου

και ανθίζει το απέραντο της αγάπης σαν μια αειθαλή άνοιξη.

Είναι που ανθίζει η ανατολή και με το χάδι της

βιώνω το ανείπωτο του μυστηρίου.

Είναι που τώρα αγκαλιάζω τον παράδεισο

και ζω την Ποίηση χωρίς διόλου να χρειάζομαι τις λέξεις».

Το ποίημα ”Η ΜΑΝΑ” διακρίθηκε στον 6ο Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό 2017 του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος.

«Αυτή η διάκριση  δεν ανήκει σε  εμένα. Ανήκει σε όλα τα παιδιά της Γης όπου μέσα από αυτά ο Δημιουργός, αξιώνει τον άνθρωπο να διαιωνίζει το  θαύμα της ζωής. Αξιώνει την κάθε γυναίκα να γίνεται μητέρα.  Γιατί το να γίνεσαι μητέρα είναι μια βαθιά αξίωση αλλά και μια αποστολή.   Και κάθε αποστολή έχει ευθύνη.  Για αυτό και η κάθε νέα γυναίκα ας προετοιμαστεί κατάλληλα για να γίνει μητέρα» δηλώνει η ποιήτρια Γεωργία Γιαμπουράνη.

Ποιήματά της έχουν δημοσιευθεί σε διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά, καθώς επίσης και σε ποιητικές  ανθολογίες και έχουν βραβευτεί σε διάφορους  διαγωνισμούς ποίησης.
Το 2001 η πρώτη της ποιητική συλλογή, «Ψίθυροι Δημιουργίας», διακρίθηκε στον ΙΣΤ ΄ Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός».
Το 2013 εκδίδεται η δεύτερη ποιητική της συλλογή, «Σηκώνοντας το Πέπλο…» που βραβεύεται στον 30ό Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης – Πεζογραφίας – Εικαστικών Σικελιανά 2014, του Διεθνούς Πολιτιστικού Οργανισμού Καφενείο των Ιδεών.  Στις 21 Μαρτίου 2019, παγκόσμια ημέρα ποίησης,  επιλέγεται ανάμεσα σε  4 ποιητές  για να προβληθούν στίχοι της,  σε όλες οθόνες του Ηλεκτρικού, του Μετρό και του ΤΡΑΜ.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa