Περιφέρειες - Δήμοι

Δήλωση του Γιώργου Πατούλη με αφορμή την επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης με αφορμή την μαύρη επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων προέβη στην εξής δήλωση από ειδική εκδήλωση του δήμου Αχαρνών:

«Η έκφραση τιμής και σεβασμού αποτελεί ιερή υποχρέωση κάθε Έλληνα πολίτη απέναντι στη μνήμη των τραγικών θυμάτων της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου.

Είναι τραγικό 100 χρόνια μετά από το στυγερό έγκλημα της βίαιης και μαζικής σφαγής εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων του πόντου, ο θύτης να μην αναγνωρίζει το έγκλημα που διέπραξε.

Πρόκειται ξεκάθαρα για ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Το στυγερό αυτό έγκλημα που διαπράχθηκε κάτω από απάνθρωπες συνθήκες έχει γραφτεί ανεξίτηλα στις σελίδες τις παγκόσμιας ιστορίας με το αθώο αίμα των προγόνων μας.

Είναι χρέος μας να διατηρήσουμε ζωντανή την ιστορική μνήμη για να διδαχθούν οι νεότερες γενιές για όλες τις μαρτυρικές στιγμές που πέρασε ο Ποντιακός Ελληνισμός.
Θα είμαστε δίπλα στον Ποντιακό ελληνισμό και θα στηρίξουμε την προσπάθεια τους για τη διατήρηση της πολιτιστικής τους κληρονομιάς. Δεν ξεχνάμε».

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER