Πολιτική

Λεουτσάκος: Δεν ψηφίζω μνημονιακές συμφωνίες

Στάθης Λεουτσάκος

Δεν έχει το δικαίωμα ο ΣΥΡΙΖΑ να φέρει μνημονιακές συμφωνίες, τόνισε σήμερα το πρωί ο Στάθης Λεουτσάκος, όπου για άλλη μια φορά τάχθηκε με την πλευρά του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

«Μια κυβέρνηση της Αριστεράς δεν μπορεί να ψηφίσει μνημόνιο», τόνισε και πρόσθεσε πως στηρίζει μια κυβέρνηση που εκλέχθηκε με σκοπό την ακύρωση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων.

Σε ερώτηση για τις συγκεντρώσεις της Αριστερής Πλατφόρμας, αρνήθηκε πως είναι προεκλογικές και υποστήριξε πως ήσαν προγραμματισμένες εδώ και καιρό. Σχετικά με το σχέδιο που αφορά τα διαθέσιμα του Νομισματοκοπείου, δήλωσε πως πρόκειται για «αστυνομικά μυθιστορήματα», αλλά ξεκαθάρισε πως υπήρχαν διαθέσιμα χαρτονομίσματα και σκέψεις για αξιοποίηση τους.

Ο πόλεμος που είχαμε ήταν σκληρός, ασύμμετρα μέτρα, είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε αναφορά του στον χαρακτήρα των διαπραγματεύσεων και επανέλαβε πως στηρίζει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και το « ΟΧΙ» του λαού.  Μάλιστα τόνισε πως δεν θα παραιτηθεί από την έδρα του και υποστήριξε πως δεν υπάρχει κάποια απόφαση από τα όργανα του κόμματος που να στηρίζει τα μνημόνια. «Δεν αισθάνομαι ότι είμαι εγώ ο αιρετικός» σημείωσε χωρίς να χαρακτηρίσει έτσι τον πρωθυπουργό.

«Εμείς είμαστε η καρδιά και η ψυχή του ΣΥΡΙΖΑ, εμείς δώσαμε αγώνα για να γίνει από μικρό κόμμα κυβέρνηση, δεν είμαστε περαστικοί και ενοικιαστές, αλλά συνιδιοκτήτες, όμως δεν υπάρχει θέμα «έξωσης»», εκτίμησε και τόνισε στη συνέχεια πως θέλουν να πείσουν τον πρωθυπουργό «να μην υποκύψει στον εκβιασμό των δανειστών, να στηριχθεί στη λαϊκή βούληση και να ανοίξει το δρόμο για την λαϊκή ανεξαρτησία και ηγεμονία».

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER