Κοινωνία

Νέες εργασίες στην Αμφίπολη – Πιο κοντά στη λύση του γρίφου οι αρχαιολόγοι

Αμφίπολη

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό σήμερα οι ανασκαφές στην Αμφίπολη με στόχο να λυθεί όσο το δυνατόν συντομότερο ο γρίφος για το τι κρύβεται στο λόφο Καστά.

Οι αρχαιολόγοι προχωρούν σιγά- σιγά, αφαιρώντας τους όγκους χώματος που καλύπτουν τα αρχαιολογικά ευρήματα, ενώ σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ακόμη μέσα υψηλής τεχνολογίας για να διεισδύσουν στο χώρο.

Στο σημείο των ανασκαφών θα βρίσκεται από νωρίς το πρωί και ο στενός συνεργάτης της αρχαιολόγου Κατερίνας Περιστέρη, αρχιτέκτονας, Μιχάλης Λεφαντζής προκειμένου να ενισχύσει την αρχαιολογική ομάδα.

Το ερχομό του αρχιτέκτονα, Μιχάλη Λεφαντζή, περιμένουν με ανυπομονησία οι μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου της Αμφίπολης, καθώς είχαν την ευκαιρία, την προηγούμενη εβδομάδα, να απολαύσουν μαζί του, δύο βραδιές ιστορικής αφήγησης για τα δρώμενα της Αμφίπολης 2300 χρόνια π. Χ.

Οι επικείμενες αποκαλύψεις έχουν προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον με τα μεγαλύτερα διεθνή μέσα ενημέρωσης να έχουν ήδη φιλοξενήσει στις ιστοσελίδες τους αφιερώματα για το τι συμβαίνει στις Σέρρες και ορισμένα εξ αυτών – όπως το BBC και μέσα από τη Βουλγαρία – να ετοιμάζονται να στείλουν και τηλεοπτικά συνεργεία προκειμένου να καλύψουν λεπτό προς λεπτό τις προσπάθειες των αρχαιολόγων.

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER