Πολιτική

Πάει για αντικατάσταση του Μνημονίου ο ΣΥΡΙΖΑ

Σταθάκης

Ο  Γ. Σταθάκης με συνέντευξη του αποκάλυψε πως ο  ΣΥΡΙΖΑ θα επαναδιαπραγματευθεί τη δανειακή σύμβαση και θα παλέψει για αντικατάσταση του μνημονίου.

Στη θέση της μνημονιακής συμφωνίας θα υπάρξει ένα νέο πρόγραμμα που θα έχει ως πυρήνα του την  ανάπτυξη.

Μιλώντας στη  Ναυτεμπορική, ο υπεύθυνος του τομέα Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βιάζεται να αναλάβει την ηγεσία, το… «τιμόνι» της χώρας αλλά οι πολίτες… βιάζονται.

«Η  ελληνική κοινωνία είναι αυτή που βιάζεται να αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία για να αλλάξει η πολιτική που ακολουθείται από τη σημερινή κυβέρνηση. Το τοπίο δεν είναι και τόσο θολό όσο λέτε» πρόσθεσε ο κ. Σταθάκης.

«Η Ελλάδα, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, είναι εκτός αγορών τώρα, που εφαρμόζεται το μνημονιακό πρόγραμμα. Αυτό που ενδιαφέρει τους επενδυτές, όπως γίνεται ολοένα και περισσότερο σαφές, είναι ένα πλαίσιο σταθερότητας. Αυτό το πλαίσιο δεν μπορεί να το εξασφαλίσει η παραπαίουσα κυβέρνηση  Σαμαρά– Βενιζέλου. Μια  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με ισχυρή λαϊκή εντολή και με πρόγραμμα που θα διασφαλίσει την επιστροφή στην ανάπτυξη, θα κάνει την Ελλάδα μια σταθερή από πολιτική άποψη χώρα» σημείωσε ο κ. Σταθάκης.

«Δεν απαξιώνουμε τις αγορές, αλλά λέμε ότι κάθε χώρα έχει εθνική και λαϊκή κυριαρχία και ότι οι αγορές θα αποφασίσουν με βάση τα συμφέροντά τους και όχι με βάση συγκεκριμένες πολιτικές υποδείξεις. Στο βαθμό που το χρέος μας θα γίνει βιώσιμο με τη διαπραγμάτευση, οι αγορές ευχαρίστως θα ανταποκριθούν» διευκρίνισε ο Γ. Σταθάκης.

«Υπάρχουν δύο στρατόπεδα αυτή τη στιγμή στην Ε.Ε. Το ένα είναι το συντηρητικό στρατόπεδο που επιμένει στη λιτότητα και το άλλο είναι το στρατόπεδο στο οποίο ανήκει ο ΣΥΡΙΖΑ και μιλάει για απαραίτητο δημοσιονομικό χώρο για ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη» κατέληξε.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: Eurokinissi

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa