Περιφέρειες - Δήμοι

Έχασε την πλειοψηφία ο Στεργίου

Δημήτρης Στεργίου Πεντέλη

Δεν έχει πια την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο Πεντέλης, ο Δήμαρχος της πόλης, Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης, μετά και την ανεξαρτητοποίηση τριών ακόμα δημοτικών συμβούλων από την παράταξή του.

Ο λόγος για τους Γιώργο Καρβουνάκη, Γραμματική Γιαμουγιάννη και Χρήστο Καλαποθαράκο, οι οποίοι «ομαδικά» δήλωσαν την παραίτησή τους από τη δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, και τη συνέχιση της παρουσίας τους στο Σώμα, ως ανεξάρτητοι, με ψήφο κατά συνείδηση. Οι λόγοι που επικαλούνται οι τρεις σύμβουλοι για την διαφοροποίηση τους είναι ο τρόπος με τον οποίο πολιτεύεται ο Δήμαρχος τον οποίο χαρακτηρίζουν «αυταρχικό» αλλά και οι διαφωνίες τους με βασικές επιλογές της Δημοτικής Αρχής.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι αποχωρήσαντες ήταν οι τρεις πρώτοι σε σταυρούς προτίμησης στις δημοτικές εκλογές, ο κ. Καρβουνάκης πρώτος στα Μελίσσια, η κ. Γιαμουγιάννη πρώτη στη Νέα Πεντέλη και ο κ. Καλαποθαράκος, πρώτος στην Πεντέλη αλλά και σε όλο το Δήμο συνολικά.

Πλέον ο Δήμαρχος έχει στην παράταξη του 16 Δημοτικούς Συμβούλους από το σύνολο των 33, που αποτελούν τη σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου, υπολείπεται δηλαδή ενός για να μπορεί, έστω με οριακή πλειοψηφία, να «περνάει» τις εισηγήσεις του στα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όπως είναι φανερό η απώλεια για τον κ. Στεργίου είναι καθοριστική για τους επόμενους μήνες της παρούσας δημοτικής θητείας ενώ δεν αποκλείεται να παίξει σημαντικό ρόλο και στην εκλογική μάχη ανάλογα με τις επιλογές που θα κάνουν ενόψει εκλογών.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa