Αυτοκίνητο

Η Audi πατάει γκάζι για υδρογονοκίνηση

Η Audi ανακοίνωσε πως προχώρησε στην εξαγορά πατενταρισμένων τεχνολογιών που αφορούν τις κυψέλες καυσίμου από την Ballard Power Systems μίας καναδικής εταιρείας με εξειδίκευση στο είδος.  Η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί την βάση για την εξέλιξη υδρογονοκίνητων οχημάτων και κατά πάσα πιθανότητα θα αξιοποιηθούν από όλες τις φίρμες του ομίλου VW. Περισσότερες πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά των συγκεκριμένων τεχνολογιών δεν υπάρχουν.

Χαρακτηριστικές είναι και οι δηλώσεις του Dr. Ulrich Hackenberg, επικεφαλής εξέλιξης της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Σε ανακοίνωση του ανέφερε: «η Audi αποκτά πρόσβαση σε στρατηγικής σημασίας τεχνολογίες για όλο τον όμιλο και οι οποίες, μέσω της Audi, θα γίνουν προσβάσιμες από όλες τις φίρμες. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται η απαραίτητη τεχνολογία που θα αποτελέσει αφετηρία για την περαιτέρω εξέλιξη της τεχνολογίας κυψελών καυσίμου».

Η Audi παρουσίασε πρώτη φορά την τεχνολογία κυψελών καυσίμου σε συνδυασμό με ένα plug-in υβριδικό set-up μέσο του concept Α7 h-tron που φιλοξενούσε στο περίπτερο της στην έκθεση του Los Angeles το Νοέμβριο του 2014.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER


Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa