Πολιτική

Πολλές προσωπικότητες και ιδέες στο συνέδριο του Ποταμιού (ΦΩΤΟ)

Με περισσότερες από 150 ομιλίες συνέδρων και την παρουσία πολλών προσωπικοτήτων  από πολλούς πολιτικούς χώρους ολοκληρώθηκε η δεύτερη ημέρα της συνεδρίασης του ιδρυτικού συνεδρίου του Ποταμιού.
Ο διάλογος στις τρεις πρωινές θεματικές συνεδρίες ( ΕργασίαΠαιδείαΔικαιοσύνη) αλλά και στην ολομέλεια του σώματος που ακολούθησε, έδειξε συνέδρους «διψασμένους» όχι απλά να «τα πουν», αλλά κυρίως για να συμβάλουν ουσιαστικά στην επεξεργασία προγραμματικών θέσεων, που θα απαντούν στις αγωνίες της ελληνικής κοινωνίας για μεταρρυθμίσεις και αλλαγές.
potami
Ιδιαίτερη σημασία έδωσαν οι σύνεδροι και στις τοποθετήσεις των καλεσμένων αλλά και των δεκάδων προσωπικοτήτων, που στελεχώνουν την «Ομάδα Διαλόγου».
Αίσθηση προκάλεσε η στιγμή που ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης απευθύνθηκε στους συνέδρους, λέγοντας ότι «ποθούμε ένα ποτάμι αλλαγών», ενώ ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης στο γνώριμο αντισυμβατικό του ύφος δήλωσε ότι νοιώθει «πολύ πιο σίγουρος για το μέλλον του τόπου» από τη μέρα που φτιάχτηκε το Ποτάμι, το οποίο όπως είπε θα δικαιώσει στην πορεία του τις μεγάλες προσδοκίες, τις οποίες και έχει δημιουργήσει.
potami1
Από την ομάδα διαλόγου μίλησαν οι Μελίτα Γκουρτσογιάννη, Αντώνης Καφετζόπουλος, Θανάσης Αλεξανδρίδης, Πέτρος Τατσόπουλος, Γιάννης Παπανικολάου, Σπύρος Δανέλλης, Αντύπας Καρίπογλου, Γρηγόρης Ψαριανός, Αντιγόνη Λυμπεράκη, Σεραφείμ Κοτρώτσος, Δημήτρης Μάρδας, Δημήτρης Κουμάνταρος, Ελένη Παρασκευοπούλου, Ανδρέας Κούτρας, Στρατής Μούγερ, Κωστής Μπιτζάνης, Αρίστος Δοξιάδης, Παναγιώτης Καρκατσούλης.
Τους συνέδρους και καλεσμένους χαιρέτισε και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς, ο οποίος και μίλησε για τους συμβολισμούς, που κουβαλάει η ιστορική αλλά και βασανισμένη αυτή πόλη.
potami3
Το συνέδριο συνεχίζεται σήμερα, για τρίτη ημέρα, με την εκλογή της 70μελούς Πανελλήνιας Επιτροπής, στην οποία ο Σταύρος Θεοδωράκης ζήτησε να εκλεγούν «οι πιο καλοί και άξιοι» και την έγκριση των τελικών πολιτικών κειμένων.

Αναλυτικότερα οι ψηφοφορίες έχουν ως εξής:

– το νέο καταστατικό στο οποίο έχουν περιληφθεί παρατηρήσεις και έχουν γίνει μικρές αλλαγές ή διευκρινήσεις με βάση τις προτάσεις των συνέδρων

– τα συμπεράσματα του συνεδρίου που έχουν περιληφθεί και τα συμπεράσματα των ψηφοφοριών dotmocracy καθώς και συγκεκριμένες προτάσεις για νέο εκλογικό νόμο από αυτή τη Βουλή – για περιορισμό του πολιτικού χρήματος από αυτή τη Βουλή – και την από κοινού διαπραγμάτευση του χρέους από την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση

– οι πολιτικές θέσεις και αρχές όπως αυτές εκφράστηκαν από την κεντρική ομιλία του Σταύρου.

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η διαδικασία παρουσίασης των συνολικά 141 υποψηφίων για τις 70 θέσεις της Πανελλήνιας Επιτροπής του Ποταμιού, στο Ιδρυτικό Συνέδριο του Λαυρίου. Για τα 30 μέλη, που θα εκλεγούν από μια εθνική λίστα έχουν κατατεθεί 75 υποψηφιότητες. Οι υπόλοιπες 40 θέσεις θα μοιραστούν αναλογικά στις 13 περιφέρειες της χώρας. Η εκλογική διαδικασία ξεκινάει σε λίγο και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι νωρίς το απόγευμα. Στη συνέχεια και με βάση το πρόγραμμα θα συνέλθει η νεοεκλεγείσα Πανελλήνια Επιτροπή. Θα εκλέξει με φανερή ψηφοφορία τα 7 μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής, που μπορεί να είναι και απλοί σύνεδροι. Στη συντονιστική επιτροπή θα συμμετέχουν εκ περιτροπής, μετά από κάλεσμα του επικεφαλής και 4 εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι, έτσι ώστε και τα περιφερειακά στελέχη να έχουν εκπροσώπηση στο κεντρικό όργανο.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa