Οικονομία

Έρχονται βελτιώσεις σε 120 δόσεις και μειώσεις ΦΠΑ

Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει να προχωρήσει σε βελτιώσεις στον θεσμό των 120 δόσεων καθώς επίσης και στις μειώσεις του ΦΠΑ.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σχεδιάζει να προτείνει οι δόσεις για τις επιχειρήσεις από τις 18 που είχαν ανακοινωθεί αρχικά να αυξηθούν 24 για την πληρωμή τακτικών φορολογικών υποχρεώσεων και από 30 σε 36 για τις έκτακτες φορολογικές υποχρεώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αριθμός των δόσεων μπορεί να φτάσει τις 36 και 48 αντίστοιχα, ωστόσο θα πρέπει να ενημερωθούν και να δώσουν τη συγκατάθεσή τους οι Θεσμοί.

Τώρα σε ότι έχει να κάνει με την μείωση του ΦΠΑ το επιτελείο σκέφτεται να προχωρήσει την ρύθμιση και στα ροφήματα και ειδικότερα στα συσκευασμένα.

Από την άλλη μεριά, το ΥΠΟΙΚ ετοιμάζεται να μειώσει τον συντελεστή ΦΠΑ και στα διαδεδομένα ροφήματα (καφές, τσάι, κακάο, χαμομήλι) που μέχρι στιγμή έχουν παραμείνει στο 24%. Στην συνέχεια διαπιστώθηκε ότι το κόστος θα είναι μηδαμινό και άρα μπορεί να μειωθεί ο ΦΠΑ και στα ροφήματα απαλύνοντας και το επιπλέον κόστος που είχαν επιφορτιστεί και οι εισαγωγείς καφέ από το 2017 με την επιβολή ΕΦΚ.

Σίγουρο έχει γίνει ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στα οινοπνευματώδη ποτά, τα οποία θα μείνουν ως έχουν.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa