Κοινωνία

Ανδρέας Γιακουμάκης: Δικαίωση για το παιδί μου η πρόταση για ενοχή των 8

Δικαίωση για τη μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη χαρακτηρίζει την πρόταση για ενοχή των 8 από τους 9 κατηγορούμενους, ο πατέρας του αδικοχαμένου νεαρού, Ανδρέας.

«Για μένα η πρόταση του εισαγγελέα είναι μια δικαίωση για την μνήμη του Βαγγέλη. Για να φανούν οι αξίες ενός ανθρώπου έπρεπε να χαθεί;», είπε στον ΑΝΤ1 ο χαροκαμένος πατέρας.

Θυμίζουμε ότι «συμμορία» χαρακτήρισε ο εισαγγελέας την παρέα των Κρητικών, προτείνοντας την ενοχή των 8 από τους 9 στην υπόθεση του 20χρονου φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Συγκεκριμένα o εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή για κάποιες πράξεις, ενώ για κάποιες άλλες τη μετατροπή της ποινής σε απλή σωματική βλάβη και την παύση τους οριστικά λόγω έλλειψης εγκλήσεως. Και για κάποιες άλλες, προτείνει την αθώωσή τους.

Ο εισαγγελέας κατά την αγόρευση του έκανε λόγο για κλειστή ομάδα με παραβατική συμπεριφορά γενικότερα. Η διαδικασία διεκόπη και θα συνεχιστεί με τις αγορεύσεις των συνηγόρων των κατηγορουμένων.

«Προκάλεσαν κακό στο παιδί μας»

Οι Κρητικοί φέρονται, σύμφωνα με μαρτυρίες, να έριχναν καυτό νερό στο πρόσωπο και το λαιμό του Βαγγέλη, να τον κλείδωναν σε ντουλάπες, να τον πατούσαν και να τον κρεμούν από το παράθυρο.

«Μιλούν για πλάκες ενώ στην ουσία προκάλεσαν κακό παιδί μας. Όλα όσα ισχυρίστηκαν οι κατηγορούμενοι και οι μάρτυρες ότι ενεργούσαν σαν φίλοι, σήμερα αποδείχθηκε ότι ήταν ψέματα. Ο Βαγγέλης ήξερε και είχε αξίες αυτοί, επιβεβαιώθηκε ότι δεν έχουν τίποτα», είπε ο Ανδρέας Γιακουμάκης.

Ο πατέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη ζητά μια απάντησή στο γιατί έχασε το παιδί του άδικα πριν από τέσσερα χρόνια στην Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων. «Όλα αυτά τα χρόνια χάθηκε πολύτιμος χρόνος παραγράφηκαν αδικήματα που διέπραξαν, όμως ο Βαγγέλης δικαιώνεται», τονίζει ο κ. Γιακουμάκης.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη, ενώ η απόφαση αναμένεται έως την Παρασκευή.

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER