Παρασκηνιακά Πολιτική

Απίστευτοι καυγάδες και απειλές πίσω από τις κλειστές πόρτες της συνεδρίασης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ (ΦΩΤΟ)

Ένταση με άρωμα γυναίκας επικράτησε στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ της βουλευτού Αννέτας Καββαδία και της Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου. Η διαμάχη ξεκίνησε όταν η κ. Καββαδία είπε «πρέπει να τηρούμε το εμπάργκο» εννοώντας το «εμπάργκο» στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και «να μην κάνουμε παρεμβάσεις lifestyle».

Άμεσα η κ. Μεγαλοοικονόμου αποκρίθηκε υπενθυμίζοντας ότι στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ σε αρκετές ψηφοφορίες και απείλησε με παραίτηση. Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, ο οποίος υπερασπίστηκε την κ. Μεγαλοοικονόμου λέγοντας: «Όπως εσύ, και πολλοί άλλοι έχουμε ψηφίσει πράγματα που δεν θέλαμε. Αν νιώθουμε ότι δεν πρέπει να μιλάμε ανοιχτά, τότε πού; Δεν δέχομαι να με εγκαλείτε, γιατί ασκώ κριτική, γιατί αν δεν μιλήσω εδώ, πού θα τα πω;»

Τον ρόλο του «πυροσβεστήρα» απ’ ότι φαίνεται έπαιξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ο οποίος είπε πως ο κάθε βουλευτής έχει την συνείδησή του, όμως έχουμε την πιο σκληροτράχηλη Κοινοβουλευτική Ομάδα. Στην συνέχεια ανέφερε χαρακτηριστικά: «Να μην τα γκρεμίσουμε όλα στο τέλος, να μην δώσουμε την ευκαιρία να μιλήσουν για συντριπτική ήττα».

Σε ότι έχει να κάνει με το Άρθρο 32 είχαμε την έντονη αντίθεση από την μεριά του πρώην υπουργού Σταύρου Κοντονή, ο οποίος διαφοροποιήθηκε προτείνοντας να μην περάσει με αυξημένη πλειοψηφία, από τη στιγμή που δεν πέρασε το Άρθρο 30. Ο κ. Κοντονής συνέχισε και έστρεψε τα πυρά του κατά και της υπουργού Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά, εξαιτίας του θέματος της ανταλλαγής αγαλμάτων με τα Σκόπια.

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER