Slider Πολιτική Συνεντεύξεις

Βασίλης Οικονόμου στο «Π»: Ανάπτυξη και ευημερία με το πρόγραμμα Μητσοτάκη

«Η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις εκλογές για να ενώσει όλους τους Έλληνες», τονίζει σε συνέντευξή του στο «Π» ο Βασίλης Οικονόμου, τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, υποψήφιος βουλευτής στην Ανατολική Αττική. «Έχοντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναπτυξιακό πρόγραμμα», επισημαίνει, «και κάνοντας ανοίγματα σε όλους τους χώρους, θα οδηγήσει με ασφάλεια τη χώρα στην απαραίτητη κανονικότητα της μεταμνημονιακής εποχής».

Η Νέα Δημοκρατία, κύριε Οικονόμου, είναι πλέον κοντά στο να αναλάβει τη  διακυβέρνηση της χώρας. Ποιο θα είναι το πνεύμα της νέας διακυβέρνησης;

H Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη κερδίζει για να ενώσει όλους τους Έλληνες. Έρχεται με αναπτυξιακό πρόγραμμα, με ανοίγματα σε όλους τους χώρους και με διάθεση να συγκρουστεί και να ξεπεράσει παλιές νοοτροπίες, προκειμένου να οδηγήσει με ασφάλεια τη χώρα στην απαραίτητη κανονικότητα της μεταμνημονιακής εποχής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως πρωθυπουργός, πού θα δώσει προτεραιότητα;

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είναι μία ισχυρή προσωπικότητα με ένα σύγχρονο ιδεολογικό στίγμα και με προγραμματικό λόγο που ενώνει τους πολίτες αυτής της χώρας στην πολιτική αλλαγή που έρχεται. Μετά τις παλινωδίες των μνημονίων, τα σκληρά μέτρα που πάρθηκαν εις βάρος των πολιτών και ειδικά των πιο αδύνατων, η διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έρχεται να βάλει ένα τέλος σε όλα αυτά. Στόχος του είναι η επανεκκίνηση της οικονομίας προς όφελος των πολλών και ειδικά των νέων ανθρώπων που μεταναστεύουν, η καλυτέρευση της καθημερινότητας του πολίτη σε όλα τα επίπεδα, ειδικά όμως στα ζητήματα ασφάλειας, και η ελάφρυνση των μεγάλων βαρών της υπερφορολόγησης προς όλους και κυρίως προς τη μεσαία τάξη.

Πώς εκτιμάτε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και των εκλογών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης;

Το εκλογικό αποτέλεσμα της 26ης Μαΐου και της 2ας Ιουνίου δεν αφήνει περιθώρια αντιφατικών ερμηνειών. Η μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού έστειλε ισχυρό μήνυμα απόρριψης της κυβερνητικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των συμπεριφορών αλαζονείας. Κυρίως, κατέδειξε ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ισχυρούς δεσμούς με την κοινωνία και τις τοπικές κοινωνίες και η άνοδός του στην εξουσία προήλθε μέσω μιας παρωχημένης λαϊκιστικής προσέγγισης και επιχειρηματολογίας σε ένα απογοητευόμενο κοινό από τις μνημονιακές πολιτικές.

Πείτε μας λίγα λόγια για την Ανατολική Αττική, στην οποία κατεβαίνετε υποψήφιος βουλευτής…

Η Ανατολική Αττική είναι ο τόπος μου και οι άνθρωποί μου. Γνωρίζω όσο λίγοι τα προβλήματα, τις ανάγκες και τις προοπτικές της περιοχής. Συγκεκριμένα, η περιοχή της Ανατολικής Αττικής αναπτύσσεται διαρκώς και φτάνει τους καλοκαιρινούς μήνες να φιλοξενεί πάνω από 1,5 εκατ. κατοίκους. Με τις παρούσες δομές και υπηρεσίες όλος αυτός ο πληθυσμός δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί σωστά. Χρειάζονται νέα μεγάλα έργα, νέες υποδομές οι οποίες θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, θα φέρουν ανάπτυξη και ευημερία στην περιοχή και θα διευκολύνουν τους συμπολίτες μας. Στο πλαίσιο αυτών των νέων έργων πνοής για την περιοχή εντάσσεται και το αίτημα των πολιτών για ένα νέο μεγάλο νοσοκομείο στην περιοχή.

Είστε εδώ και περίπου 3 χρόνια ο τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας και γνωρίζετε τα προβλήματα του χώρου.  Συνοπτικά, ποιες είναι οι πρώτες δράσεις που θα κληθεί να πράξει ο νέος υπουργός Υγείας;

Καταρχάς, είναι εύλογο το αίτημα της συντριπτικής πλειοψηφίας, εάν όχι όλων, για καλύτερη δημόσια υγεία για όλους. Σήμερα έχουμε κακές υπηρεσίες ενός πολυδάπανου συστήματος. Θέλουμε καλές υπηρεσίες υγείας που θα πιάνει τόπο η συνεισφορά κάθε φορολογούμενου πολίτη. Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, πριν παρουσιαστεί, είχε μπει σε συνθήκες ζύμωσης και διαβούλευσης με όλους τους αρμόδιους φορείς και απαντάει στα καίρια προβλήματα του Έλληνα ασθενούς. Το πρόγραμμα στηρίζεται στην πρόληψη μέσα από ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων, στην εξασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών για τις πλέον ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού αλλά και την απρόσκοπτη πρόσβαση του Έλληνα ασθενούς σε όλες τις αναγκαίες θεραπείες.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν συνοπτικά οι πέντε άμεσες προτεραιότητες που βάζει η ΝΔ στον τομέα της Υγείας:

  • Διάθεση 100 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση, την προμήθεια εξοπλισμού και την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών των νοσοκομείων εντός 5ετίας.
  • Υπογραφή 2.000 νέων συμβάσεων με γενικούς γιατρούς, παθολόγους και παιδιάτρους για την κάλυψη των αναγκών σε ολόκληρη την Ελλάδα σε διάστημα 2 ετών.
  • Κανένα νησί και απομακρυσμένη περιοχή χωρίς γιατρό.
  • Στοχευμένες προσλήψεις στους κλάδους που υπάρχει η μεγαλύτερη ανάγκη. Δηλαδή νοσηλευτών στα νοσοκομεία των μεγάλων αστικών κέντρων, ενίσχυση του προσωπικού στις ΜΕΘ και τα Κέντρα Υγείας της Περιφέρειας.
  • Άμεση λήψη μέτρων με στόχο 35% μείωση των νοσοκομειακών λοιμώξεων εντός 5ετίας.

Συνέντευξη στον Κων. Σιούμπουρα

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa