Εκκλησιαστικά Δρώμενα Κοινωνία

Για επανεξέταση της συμφωνίας μιλά ο Ιερώνυμος

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σήμερα δέχθηκε επίσκεψη από αντιπροσωπεία του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδας για να συζητήσουν τα επιμέρους θέματα που έχει δημιουργήσει η συμφωνία της Εκκλησίας με το κράτος.

Ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης:

«Η συμφωνία θα ξαναεξεταστεί, θα ξαναπάει στην Ιεραρχία και η Ιεραρχία θα το δει. Η Ιεραρχία μπορεί να εγκρίνει, μπορεί να διορθώσει, μπορεί να απορρίψει. Αν προχωρήσει, θα τα ξανασυζητήσουμε».

Στην συνέχεια ξεκαθάρισε ότι ποτέ δεν υπήρξε διάσταση απόψεων με του κληρικούς, τους οποίους χαρακτήρισε «τα μάτια μας και τα χέρια μας και χωρίς αυτούς δεν μπορούμε να κάνουμε»

Στη συνέχεια υπενθύμισε στους ιερείς πως εδώ 50 χρόνια δίνει μάχη για τα δικαιώματα των κληρικών και δεν έχει να αποδείξει σε κανέναν τίποτα.

Τέλος εξέφρασε το παράπονό του γιατί οι κληρικοί τόσο καιρό δεν είχαν έρθει να τον δουν και να μιλήσουν με εκείνον όλα τα θέματα που τους απασχολούν.

Από άλλη μεριά, ο πρόεδρος του ΙΣΚΕ, πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Σελλής, εξέφρασε την ικανοποίησή του από τη συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, αλλά και από την απόφαση της Ιεραρχίας, επισημαίνοντας ότι θα περιμένουν τις αποφάσεις της επιτροπής, ενώ σημείωσε ότι δεν υπάρχει καμία αντιπαλότητα με τον αρχιεπίσκοπο, καθώς «πάντοτε είμαστε δίπλα στην Ιεραρχία και στον αρχιεπίσκοπο, γιατί ο στόχος μας είναι κοινός».

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On
reportaznet


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ