Κοινωνία

Δίκη Siemens: Ο εισαγγελέας ζητά την καταδίκη του Χριστοφοράκου

Η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, Ελένη Σκεπαρνιά, πρότεινε την ενοχή και καταδίκη Χριστοφοράκου, Καραβέλα και άλλων 9 στελεχών της Siemens για τις επίμαχες συμβάσεις με τον ΟΤΕ.

Η ίδια φέρεται να είπε: «κανένα δεδικασμένο από τις αποφάσεις της γερμανικής Δικαιοσύνης δεν υφίσταται. Να κηρυχθεί ένοχος ο Μιχάλης Χριστοφοράκος για δωροδοκία κατ’εξακολούθηση και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα».

Η κ. Σκεπαρνιά θεωρεί πως η συνολική ζημιά του Δημοσίου από την πρακτική της γερμανικής εταιρίας για την 8002 σύμβαση, ανέρχεται στα 69 εκατομμύρια ευρώ. Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι οι παράνομες πληρωμές για την 8002 ξεκίνησαν ένα εξάμηνο πριν την υπογραφή της σύμβασης.

Σύμφωνα με τα παραπάνω και κατά την κ. Σκεπαρνιά, προκύπτει ότι στο επίμαχο έργο, η Siemens θα διένειμε συνολικά 75 εκατομμύρια μάρκα με βάση το ποσοστό 8% επί τους κόστους της πώλησης, ενώ για την επέκταση της σύμβασης το 2001 διατέθηκαν σε «χρήσιμες πληρωμές» άλλα 19 εκατομμύρια.

Να σημειωθεί τέλος πως η εισαγγελέας ζήτησε την αθώωση πέντε κατηγορουμένων της υπόθεσης μεταξύ των οποίων και ο άλλοτε πρόεδρος της ελληνικής Siemens Καρλ Φρίντριχ Έντουραντ Πίρερ φον Ες ( Karl Friedrich Eduard Pierer von Esh

 

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On
reportaznet


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ