Άρθρα

Δώσανε το όνομα «Μακεδονία»!

Βελόπουλος

Όλοι οι Έλληνες πια το ξέρουμε πως η ελληνική κυβέρνηση, με τη σύμφωνη γνώμη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχει αποφασίσει να επιλυθεί άμεσα το ζήτημα του ονόματος των Σκοπίων με χρήση του όρου «Μακεδονία».

Είναι τελειωμένο κι απλά δεν έχει αποφασιστεί το πρόθεμα.

Φυσικά, το ουσιαστικό δεν είναι αν θα ονομάζεται «Νέα» ή «Ορεινή Μακεδονία». Όλοι, παγκοσμίως, Μακεδονία θα λένε, με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

Ο κ. Κοτζιάς ήδη κινείται, ώστε εντός έξι μηνών να κλείσει το θέμα και η κα Μπακογιάννη δήλωσε στον ΣΚΑΪ πως τη σύνθετη ονομασία την έχει δεχτεί η Νέα Δημοκρατία. Είπε συγκεκριμένα για τον Κ. Καραμανλή και το Βουκουρέστι (Σύνοδος του 2008) πως «εμείς εκείνη την εποχή ξέραμε ότι 180 αναγνωρίσεις είχαν υπάρξει –μεταξύ άλλων από την Αμερική και τη Ρωσία– με το όνομα “Μακεδονία” και ξέραμε ότι αν βάλουμε τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ με το όνομα “FYROM”, θα καταλήγανε νέτα σκέτα Μακεδονία…». Κοινώς, το «Μακεδονία» παραμένει.

Τι σημαίνει αυτό σε απλά ελληνικά; Οι ΗΠΑ προωθούν τη διάλυση των Σκοπίων και τη δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας μέχρι το τέλος του 2019. Τα Σκόπια θα διαλυθούν κι ένα μεγάλο κομμάτι θα προσαρτηθεί από την Αλβανία, ένα μικρότερο από τη Βουλγαρία ίσως. Με το όνομα όμως «Μακεδονία», όσοι δεν επιθυμούν να ζήσουν στην Αλβανία, θα έρθουν ως πρόσφυγες στην Ελλάδα, στην… «αρχαία Μακεδονία». Τι θα γίνει τότε, που θα έχουμε κύμα μεταναστών από τον Βορρά; Θα αντέξει η Ελλάδα;

Σε άρθρο του ο «Economist» (20/12/2017) προσπαθεί να εξηγήσει στους Δυτικούς, που λογικό να μην ξέρουν την υπόθεση, πως η Μακεδονία κατοικείτο από Οθωμανούς, Σλάβους, Έλληνες, Βούλγαρους κι Εβραίους μέχρι τους Βαλκανικούς Πολέμους και την απελευθέρωση.

Κοινώς, παραβλέπει όλη την ιστορία από την αρχαιότητα και παρουσιάζει μία ψευδή εικόνα πως «τόσοι και τόσοι έμεναν, όλοι είναι Μακεδόνες». Φυσικά, κουβέντα για το ζήτημα της Ιστορίας, της γλώσσας και, φυσικά, του Έθνους.

O «Εconomist» είναι η ζωντανή απόδειξη του παιχνιδιού που παίζεται στις πλάτες της Ελλάδας.

Το όνομα «Μακεδονία» δεν ανήκει ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ ούτε στη Νέα Δημοκρατία, για να το διαχειρίζονται μικροπολιτικά. Το ζήτημα είναι εθνικό. Το όνομα είναι εθνικό. Είναι ελληνικό.

Σύσσωμο το Δυτικό σύστημα προωθεί τη λύση. Η Ελληνική Λύση όμως πιστεύει πως υπάρχει μία Τριαδικότητα στην Ελλάδα. Έθνος, Ορθοδοξία και Οικογένεια. Σε αυτούς τους πυλώνες στηρίζεται η Ελληνική Λύση, σε αυτούς στηρίζεται η Ελλάδα.

Όταν ξεπουλάμε το όνομα, τότε ο ένας από τους πυλώνες καταρρέει.

Ας ελπίσουμε, μια κι έρχονται Χριστούγεννα, ο Χριστός μας και Σωτήρας μας να φωτίσει τους πολιτικούς μας και να τους δώσει, έστω και την ύστατη στιγμή, το θάρρος για να πουν ένα βροντερό «όχι».

του Κυριάκου Βελόπουλου

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο που κυκλοφόρησε εκτάκτως την Παρασκευή 22/12

 

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On
reportaznet


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ