Ο Σκοτ Άτρεν, η κόρη του οποίου επέζησε από την σφαγή στο θέατρο Μπατακλάν στο Παρίσι και έζησε και την επίθεση στη Βαρκελώνη, πιστεύει ότι οι τρομοκρατικές ενέργειες επηρεάζουν την κοινωνία στο σύνολό της, και όχι μόνον τα άμεσα θύματα, καλλιεργώντας το συλλογικό φόβο.
Χαρακτήρισε «φρικτή» την τρομοκρατική επίθεση που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη, την Πέμπτη 17 Αυγούστου, η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 13 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους εκατό. Ο ίδιος έσπευσε να κατηγορήσει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι βοηθούν τους τρομοκράτες να πραγματοποιήσουν τους στόχους τους, καλλιεργώντας το φόβο μεταξύ των πολιτών.

Ο Σκοτ Άτρεν, ο οποίος ήταν μάρτυρας των συγκλονιστικών σκηνών που διεδραματίστηκαν στην καρδιά της Βαρκελώνης, είναι επίσης ο πατέρας μιας νεαρής κοπέλας η οποία επέζησε από την επίθεση των τρομοκρατών στην αίθουσα συναυλιών Μπατακλάν στο Παρίσι, το 2015. Έτσι, τόνισε ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η οικογένειά του πλήττεται από την τρομοκρατία.

Επέκρινε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για την κάλυψη των γεγονότων,  η οποία, όπως δήλωσε, «βοηθά πολύ» να διαδοθεί το μήνυμα των τρομοκρατών. «Είναι σαν οξυγόνο γι αυτούς, γιατί ποτέ στην ιστορία τόσο λίγοι άνθρωποι με τόσο πρωτόγονα κίνητρα να έχουν προκαλέσει τόσο μεγάλο φόβο».

Επιπλέον, ο Άτρεν δήλωσε ότι η κόρη του «έχει ακόμη εφιάλτες και δεν αισθάνεται ασφαλής ακόμη και στην ίδια της τη χώρα».

Σχολιάστε ...