Κόσμος

Ισπανία: Συνέλαβαν τον αρχηγό της ΕΤΑ μετά από 17 χρόνια

Μετά από μια καλά οργανωμένη συνδυαστική επιχείρηση της γαλλικής και ισπανικής αστυνομίας συνελήφθη στις Άλπεις, ο πολιτικός ηγέτης της τρομοκρατικής αυτονομιστικής οργάνωσης των Βάσκων, ΕΤΑ.

Το όνομά του είναι Josu Ternera ή κατά κόσμον Αntonio Urrutikoetxea, ο οποίος συνελήφθη μετά από 17 χρόνια οπού και αναζητούταν. Μετά από ενημέρωση των γαλλικών αρχών από τις ισπανικές πως ο Antonio είναι βαριά άρρωστος και θα μεταβεί στο νοσοκομείο η γαλλική αστυνομία προχώρησε στην σύλληψή του.

Ο υπερήλικας τρομοκράτης κατηγορείται για αρκετές τρομοκρατικές επιθέσεις και δολοφονίες της ETA. Η αυτονομιστική οργάνωση των Βάσκων είχε περισσότερα από 40 χρόνια δράση και το 2018 ανακοίνωσε ότι διαλύεται και σταματά τη δράση της επισήμως. Η τρομοκρατική οργάνωση ευθύνεται για τον θάνατο 800 και πλέον ανθρώπων. Κήρυξε κατάπαυση του πυρός το 2011.

Ο Antonio ,είχε αναγνώσει την επίσημη ανακοίνωση διάλυσης της ΕΤΑ τον Μάιο 2018. Το ηχητικό ντοκουμέντο είχε αναρτηθεί στην πλατφόρμα της βασικής εφημερίδας Gara στο Ιντερνετ.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa