Κόσμος

Ισπανία: Συνέλαβαν τον αρχηγό της ΕΤΑ μετά από 17 χρόνια

Μετά από μια καλά οργανωμένη συνδυαστική επιχείρηση της γαλλικής και ισπανικής αστυνομίας συνελήφθη στις Άλπεις, ο πολιτικός ηγέτης της τρομοκρατικής αυτονομιστικής οργάνωσης των Βάσκων, ΕΤΑ.

Το όνομά του είναι Josu Ternera ή κατά κόσμον Αntonio Urrutikoetxea, ο οποίος συνελήφθη μετά από 17 χρόνια οπού και αναζητούταν. Μετά από ενημέρωση των γαλλικών αρχών από τις ισπανικές πως ο Antonio είναι βαριά άρρωστος και θα μεταβεί στο νοσοκομείο η γαλλική αστυνομία προχώρησε στην σύλληψή του.

Ο υπερήλικας τρομοκράτης κατηγορείται για αρκετές τρομοκρατικές επιθέσεις και δολοφονίες της ETA. Η αυτονομιστική οργάνωση των Βάσκων είχε περισσότερα από 40 χρόνια δράση και το 2018 ανακοίνωσε ότι διαλύεται και σταματά τη δράση της επισήμως. Η τρομοκρατική οργάνωση ευθύνεται για τον θάνατο 800 και πλέον ανθρώπων. Κήρυξε κατάπαυση του πυρός το 2011.

Ο Antonio ,είχε αναγνώσει την επίσημη ανακοίνωση διάλυσης της ΕΤΑ τον Μάιο 2018. Το ηχητικό ντοκουμέντο είχε αναρτηθεί στην πλατφόρμα της βασικής εφημερίδας Gara στο Ιντερνετ.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On
reportaznet


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa