Αθλητικά Περιφέρειες - Δήμοι

Μνημόνιο συνεργασίας υφυπουργού Αθλητισμού και περιφερειάρχη Κρήτης

Μνημόνιο συνεργασίας για την αναβάθμιση αθλητικών υποδομών συνυπέγραψαν ο υφυπουργός Αθλητισμού και ο περιφερειάρχης Κρήτης

Μνημόνιο Συνεργασίας ανάμεσα στη Περιφέρεια Κρήτης και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού συνυπέγραψαν σήμερα ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης με αντικείμενο την παροχή τεχνικής συνδρομής από την Περιφέρεια Κρήτης στη Γ.Γ.Α. για τη μελέτη και την κατασκευή έργων στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου (Ε.Α.Κ.Η.).

Αντικείμενο του Μνημονίου Συνεργασίας και υποχρεώσεις των συμβαλλόμενων μερών είναι η αναβάθμιση των υφιστάμενων σήμερα εγκαταστάσεων και ακολούθως η υλοποίηση των έργων επέκτασης των αθλητικών εγκαταστάσεων, προκειμένου αυτές να αποδοθούν, τόσο στην αθλητική οικογένεια όσο και στην τοπική κοινωνία, ως ασφαλείς και λειτουργικοί χώροι άθλησης και αναψυχής, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην καλλιέργεια και ανύψωση του αθλητισμού και στην αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών.

Συγκεκριμένα και προς επίτευξη των ανωτέρω σκοπών, προτείνεται να υλοποιηθούν μεταξύ άλλων, μια ανοικτή δεξαμενή κολύμβησης μήκους 25 ή 33 μέτρων, ένα κλειστό προπονητήριο καλαθοσφαίρισης – πετοσφαίρισης, ένα επιπλέον γήπεδο αντισφαίρισης πλησίον των δύο ήδη υπαρχόντων, δύο γήπεδα καλαθοσφαίρισης 3Χ3 και ένα στέγαστρο της υφιστάμενης δεξαμενής κολύμβησης.

Όπως προβλέπει το μνημόνιο συνεργασίας η Περιφέρεια Κρήτης θα προωθήσει την έγκαιρη εκπόνηση και ανάθεση των απαιτούμενων μελετών για τα προτεινόμενα έργα. Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκης ευχαριστώντας την Περιφέρεια Κρήτης, τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για την συνεργασία-στήριξη σε δήλωση του ανέφερε ότι το μνημόνιο συνεργασίας δεν είναι απλά μια τυπική έναρξη της συνεργασίας μας, αλλά αποτελεί το επιστέγασμα της πολύμηνης, πολύ στενής και εις βάθους σχέσης και συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί με την Περιφέρεια Κρήτης για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων που υπάρχουν σήμερα, αλλά και την δημιουργία νέων και υπερσύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων στο ΕΑΚΗ. «Είμαι βέβαιος πως μέσα από αυτήν την εποικοδομητική συνεργασία, θα γίνουν όλες οι ενέργειες ώστε να αποδοθούν πολύ γρήγορα στην τοπική κοινωνία, αλλά και σε όλη την αθλητική οικογένεια ασφαλείς και λειτουργικοί χώροι άθλησης και ψυχαγωγίας» σημείωσε ο κ. Αυγενάκης ενώ ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης δήλωσε ότι η Περιφέρεια Κρήτης συνεχίζει την προσπάθεια για την ενίσχυση των αθλητικών υποδομών στο νησί και η παρούσα σύμβαση αφορά την ολοκλήρωση μελετών που χρειάζονται για την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, για το Δήμο Ηρακλείου, να μπορούμε να έχουμε ολοκληρωμένες μελέτες προκειμένου να γίνουν τα έργα τα απαραίτητα που θα αναβαθμίσουν τα αθλητικά δρώμενα του Ηρακλείου.

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

   

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa