Άμυνα - Διπλωματία

Νέες απειλές Ερντογάν κατά της Ελλάδας και του Γάλλου προέδρου

Νέες απειλές κατά της Ελλάδας εκτόξευσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ προχώρησε και σε προσωπική επίθεση κατά του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν. Την ίδια ώρα, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, όπως μετέδωσε το Τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu από τη Σμύρνη, επισκέφθηκε τη στρατιωτική μονάδα που είχε εμπλακεί το 1996 στα γεγονότα των Ιμίων, δίνοντάς τους συγχαρητήρια για τη δράση τους.

Μιλώντας σε εκδήλωση για τα 40 χρόνια από το πραξικόπημα του 1980, όπως μετέδωσε η σελίδα kathmerini.gr ο Ερντογάν ανέφερε πως δεν μπορεί να εμπιστευτεί την Ελλάδα.«Κοιτάξτε τι κάνει τώρα η Ελλάδα με τα νησιά», ανέφερε και κάλεσε την Αθήνα να μην «περιφέρεται γύρω – γύρω στα νησιά» γιατί «κάνει λάθος και στο τέλος θα μείνει μόνη της». «Μας μιλάτε συνέχεια για γείτονες, γείτονες. Όταν μιλάμε για γείτονες, πρέπει να υπάρχει δικαιοσύνη», τόνισε και έστειλε μήνυμα πως «η Τουρκία είναι σε θέση να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση». «Κοιτάξτε τι κάνει τώρα η Ελλάδα με τα νησιά. Πώς να τους εμπιστευτούμε; Μην περιφέρεστε γύρω γύρω στα νησιά. Κάνετε λάθος και θα μείνετε μόνοι σας. Όταν μιλάμε για γείτονες, πρέπει να υπάρχει δικαιοσύνη. Η Τουρκία είναι σε θέση, αν χρειαστεί, να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Με αφορμή τη ανακοίνωση των ηγετών της MED-7, δύο ημέρες μετά την Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη στην Κορσική, ο Ερντογάν επιτέθηκε και κατά της Γαλλίας και του Εμανουέλ Μακρόν προσωπικά.

Συντηρώντας τους υψηλούς τόνους, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε πως ο Μακρόν δεν δικαιούται να δίνει μαθήματα περί ανθρωπισμού, κάνοντας λόγο για σφαγές της Γαλλίας στην Αφρική. «Κύριε Μακρόν δεν ξέρετε ιστορία. Εμείς δεν ανοίξαμε ούτε μύτη κάποιου ανθρώπου στην Αφρική. Εμείς προσφέραμε βοήθεια σε χώρες της Αφρικής για τον κορωνοϊό. Εσύ τι έκανες;», επεσήμανε.

Παράλληλα, απαντώντας στη δήλωση του Γάλλου προέδρου πως «δεν έχουμε πρόβλημα με τον τουρκικό λαό, αλλά με τον Ερντογάν», ο Τούρκος πρόεδρος είπε: «Κύριε Μακρόν, θα έχεις ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα με εμένα προσωπικά».

 

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa