Κοινωνία Μαρς

Νέος Διοικητής στην ΑΣΔΥΣ ο Αντιστράτηγος Β. Παπαδόπουλος

Νέος Διοικητής στην ιστορική Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Υποστηρίξεως Στρατού (ΑΣΔΥΣ), με τον απελθόντα Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Βασιλειάδη, ο οποίος αποστρατεύτηκε κατά τις πρόσφατες έκτακτες κρίσεις, να παραδίδει στον νεοπροαχθέντα Αντιστράτηγο Βασίλειο Παπαδόπουλο.

Η αλλαγή διοικήσεως πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια τελετής παραδόσεως – παραλαβής στην έδρα της ΑΣΔΥΣ στο στρατόπεδο «Αντιστρατήγου Νικόλαου Ζορμπά», παρουσία του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Γεωργίου Καμπά.

Θυμίζουμε ότι η ΑΣΔΥΣ είναι ένας μείζων σχηματισμός του Ελληνικού Στρατού, επιπέδου Σώματος Στρατού, με καθ’ ύλην αρμοδιότητα για το σύνολο των θεμάτων Διοικητικής Μερίμνης του Στρατού Ξηράς, τόσο στην ειρήνη όσο και στον πόλεμο. Υπάγεται απευθείας υπό διοικητική διοίκηση στον εκάστοτε Αρχηγό ΓΕΣ και εδρεύει, ως προελέχθη, στο στρατόπεδο «Ζορμπά», στο Δήμο Ζωγράφου Αττικής (περιοχή Γουδή).

Στην τελετή παρέστησαν, επίσης εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατιωτικοί ακόλουθοι ξένων κρατών, επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΣ και διατελέσαντες διοικητές της ΑΣΔΥΣ, εν ενεργεία και αποστρατεία ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, αντιπρόσωποι των Ενώσεων Αποστράτων και άλλοι επίσημοι.

Ποιος είναι ο Βασίλειος Παπαδόπουλος

Ο Αντιστράτηγος Βασίλειος Παπαδόπουλος γεννήθηκε το 1959 στις Πόρτες Αχαΐας, είναι έγγαμος με δύο παιδιά. Εισήχθη στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1980 και αποφοίτησε το 1984 ως Ανθυπολοχαγός των Τεθωρακισμένων. Έχει παρακολουθήσει το σύνολο των προβλεπόμενων εκπαιδεύσεων των αξιωματικών του Όπλου των Τεθωρακισμένων, Έχει ολοκληρώσει επίσης επιτυχώς το Σχολείο Βασικής Εκπαιδεύσεως Αλεξιπτωτιστών στατικού ιμάντα. Έχει αποφοιτήσει από την Ανωτάτη Σχολή Διοικήσεως Επιτελών, την ΑΔΙΣΠΟ και τη ΣΕΘΑ.

Πριν την ΑΣΔΥΣ είχε διατελέσει – μεταξύ άλλων – Διοικητής της XVI Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού (15/3/2018-28/1/2019), Διευθυντής της ΔΙΤ/ΓΕΣ (2017-2018), Υποδιευθυντής ΔΙΤ/ΓΕΣ (2016-2017), Διοικητής ΧΧΙ Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας (2015-2016), Διοικητής του ΚΕΤΘ (2013-2015), Υποδιοικητής της 3ης Μηχανοκινήτου Ταξιαρχίας Πεζικού (2010-2011), Διοικητής της Σχολής Τεθωρακισμένων (2009-2010), Διοικητής της 79 ΕΑΡΜΕΘ (2006-2007), Διοικητής στην 15 ΕΜΑ (2000-2002) κλπ. Γνωρίζει την αγγλική γλώσσα.

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER