Άρθρα Ζαχαρίας Ζούπης

Οι αμαρτίες θα πληρωθούν, και αυστηρά

Απ’ ό,τι καταλαβαίνετε από την επικοινωνιακή προσπάθεια της κυβέρνησης για να στηρίξει τη Συμφωνία των Πρεσπών, όσοι διαφωνούν με αυτήν είναι κατά βάση ακροδεξιοί και υπάρχουν και ορισμένοι που δεν έχουν καταλάβει τη μεγαλοφυή σύλληψη των Αλ.Τσίπρα και Ν.Κοτζιά.

Εν ολίγοις, όσοι έχουν μικρές ή μεγάλες ενστάσεις με αυτήν τη συμφωνία που, σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις αποτελούν το 70% των πολιτών, είναι ή ακροδεξιοί έως και Χρυσαυγίτες ή ανόητοι. Αυτά μπορεί, αυτά λέει ασφαλώς η αμήχανη ηγεσία του καταρρέοντος ΣΥΡΙΖΑ, αλλά καλό θα ήταν τα στελέχη του να ήταν πιο σεμνά και να έδειχναν έναν μεγαλύτερο σεβασμό προς τον λαό.

Αν μη τι άλλο, ας μη συνεχίσουν να κατηγορούν συλλήβδην τους πάντες ως ακροδεξιούς, αυτοί που κυβερνούν με τη στήριξη ακροδεξιών και αδυνατούν(;) να τελειώσουν επί τέσσερα χρόνια τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Αν μη τι άλλο, θα πρέπει να καταλάβουν ότι τους κατάλαβε η μεγάλη πλειοψηφία της κοινής γνώμης. Επίσης, ας καταλάβουν τουλάχιστον ότι, σύμφωνα με όλες πάλι τις έρευνες, το 50% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβριο του 2015 φαίνεται να διαφωνεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Αυτοί τι είναι άραγε για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ; Ακροδεξιοί ή αυτοί που δεν καταλαβαίνουν;

Αντίθετα, αυτοί που φαίνεται να «καταλαβαίνουν» είναι μια χούφτα στελεχών από την πολύπαθη Κεντροαριστερά, που εσχάτως είδαν το φως, θαύμασαν εν μία νυκτί τον μεγάλο ηγέτη Αλ.Τσίπρα, ξέχασαν ό,τι έλεγαν για τον επικίνδυνο λαϊκισμό και τυχοδιωκτισμό του ΣΥΡΙΖΑ και αναζητούν τη νέα Κεντροαριστερά, τη νέα δημοκρατική παράταξη παρέα με την Κουντουρά και την Παπακώστα, συνωστιζόμενοι μαζί και με τον Τέρενς Κουίκ σε εκδηλώσεις σε Μέγαρα.

Και όλα αυτά, γιατί άραγε; Γιατί προβάλλουν τη Συμφωνία των Πρεσπών ως αφορμή χάραξης των νέων διαχωριστικών γραμμών. Αστειότητες. Κατ’ αρχάς ξεχνούν ότι η εθνική γραμμή ήταν για σύνθετη ονομασία και το «Βόρεια Μακεδονία»αποτελεί ασφαλώς σύνθετη ονομασία. Ωστόσο, οι Μακεδόνες, η υιοθέτηση μακεδονικής γλώσσας και εθνικότητας, τι δουλειά έχουν με τη σύνθετη ονομασία; Ασφαλώς καμία, όμως για αυτούς δεν φαίνεται να παίζει κανέναν ρόλο. Το ξεχνούν, δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα κάνοντας ότι δεν θυμούνται ότι ποτέ οι βασικές δυνάμεις της Αριστεράς (ΚΚΕ, Συνασπισμός)δεν υιοθετούσαν τέτοιες απόψεις. Λεπτομέρειες όμως, όταν πρυτανεύουν άλλα σκεπτικά και εκφράζεται μια έντονη διάθεση «ξεπλύματος» όλων όσων καταστροφικών συνέβησαν στην χώρα από τον ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση ή ως κυβέρνηση.

Δεν βαριέσαι. Μ’ αυτά και μ’ αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε να αιφνιδιάσει, θέλοντας να δημιουργήσει πρόβλημα στη ΝΔ, και τελικά διέλυσε το Ποτάμι, τους ΑΝΕΛ και τη ΔΗΜΑΡ, δημιουργώντας πρόβλημα και στο ΚΙΝΑΛ. Αυτά, σε πείσμα των σχεδίων του Αλ.Τσίπρα, που μπορεί να συγκρατεί δυνάμεις στον ΣΥΡΙΖΑ μέσα από ένα ιδεολογικό και πολιτικό συνονθύλευμα που μαζεύει, ωστόσο βασικά ενισχύει κι άλλο τη ΝΔ και αυξάνει τη διαφορά υπέρ της.

Πώς να το κάνουμε; Κάποιοι μπορεί να ξεχνούν τις αμαρτίες του ΣΥΡΙΖΑ και τρέχουν να τον βαφτίσουν και να τον λανσάρουν ως άλλη δύναμη από αυτήν που είναι. Οι πολίτες όμως δεν ξεχνούν και το τσουνάμι έρχεται… Οι αμαρτίες θα πληρωθούν και αυστηρά. Η ώρα πλησιάζει.

του Ζαχαρία Ζούπη

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER
Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa