Κόσμος

Ο Ερντογάν θέλει να στείλει τον Κιλιτσντάρογλου φυλακή για ένα σκίτσο

Με φυλάκιση απειλείται ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου για ένα σκίτσο που ανέβασε στο twitter και δείχνει ζώα, τα πρόσωπα των οποίων μοιάζουν με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Θυμίζουμε ότι ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είναι αρχηγός του κόμματος CHP, με το οποίο κατέβηκε ως αντίπαλος του Ερντογάν για την Προεδρία ο Μουχαρέμ Ιντζέ.

Ο Γενικός εισαγγελέας ξεκίνησε έρευνα για προσβολή του προέδρου της Τουρκίας. Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου άσκησε κριτική στον Ερντογάν για τη δίωξη που ασκήθηκε εναντίον αποφοίτων του Τεχνικού Πανεπιστημίου Μέσης Ανατολής που είχαν φτιάξει ένα μεγάλο πανό για την τελετή αποφοίτησής τους στις 6 Ιουλίου στην Άγκυρα, στο οποίο είχαν ζωγραφίσει το επίμαχο σκίτσο.

Το σκίτσο είχε αρχικά δημοσιευθεί από ένα σατιρικό περιοδικό πριν 13 χρόνια, γεγονός που είχε ωθήσει τον τότε πρωθυπουργό Ερντογάν να καταθέσει αγωγή για δυσφήμηση. Όμως, δικαστήριο της Άγκυρας είχε απορρίψει την υπόθεση, επικαλούμενο την ελευθερία του λόγου.

Το σκίτσο είναι αυτό και συνοδεύεται από το εξής σχόλιο: «Θα ανεχθείς την κριτική και το χιούμορ! Δεν μπορείς να το αποφύγεις στέλνοντάς με στην φυλακή».

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On
reportaznet


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ