Πολιτική

Παραπομπή Παπαγγελόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο αναμένεται να προτείνουν ΝΔ – ΚΙΝΑΛ

Óõíåäñßáóç ôçò ÅéäéêÞò ÊïéíïâïõëåõôéêÞò ÅðéôñïðÞò ðñïò äéåíÝñãåéá ðñïêáôáñêôéêÞò åîÝôáóçò ó÷åôéêÜ ìå ôç äéåñåýíçóç áäéêçìÜôùí ðïõ ôõ÷üí Ý÷ïõí ôåëåóèåß áðü ôïí ðñþçí ÁíáðëçñùôÞ Õðïõñãü Äéêáéïóýíçò ÄçìÞôñç Ðáðáããåëüðïõëï êáôÜ ôçí Üóêçóç ôùí êáèçêüíôùí ôïõ, ôçí ÄåõôÝñá 15 Éïõíßïõ 2020. (EUROKINISSI/ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)

Την παραπομπή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο για τη σκευωρία Novartis και το παραδικαστικό κύκλωμα Ρασπούτιν, αναμένεται να προτείνουν Νέα Δημοκρατία και Κίνημα Αλλαγής με το πόρισμά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται το protothema.gr, τα τελικά κείμενα των κομμάτων που μετείχαν στην προανακριτική θα κατατεθούν το απόγευμα της Τρίτης στην γραμματεία της επιτροπής ώστε να λάβουν γνώση τα μέλη της ενόψει της αυριανής τελικής συνεδρίασης.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ΝΔ και ΚΙΝΑΛ θα παρουσιάσουν διαφορετικά κείμενα, τα οποία όμως θα συμφωνούν ως προς τα αδικήματα για τα οποία πρέπει να διωχθεί ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Απo την άλλη πλευρά, το πόρισμα των μελών της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επιχειρεί να αποδομήσει το κατηγορητήριο του κ. Παπαγγελόπουλου, ενώ θα υποστηρίζει πως εγείρονται και λόγοι ακυρότητας των ερευνών που προηγήθηκαν.

Το ΚΚΕ στο κείμενό του θα επισημαίνει ότι οι διαξιφισμοί ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ «συσκότισαν» τις έρευνες για τις υπαρκτές και διαχρονικές παρεμβάσεις της εκάστοτε κυβέρνησης στην Δικαιοσύνη.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa