Παρασκηνιακά

Ποιοι «πλήρωσαν» την… άγνοια της Ελένης Τουλουπάκη

Η εισαγγελέας Διαφθοράς ομολογεί πως υπήρξε αμελής, τουλάχιστον, στα καθήκοντά της, εκθέτοντας ωστόσο προσωπικότητες και πολιτικές διαδρομές, όταν  δεν φρόντισε να ερευνήσει τις υποθέσεις που είχε αναλάβει αλλά περιορίστηκε στα όσα είχε μπροστά της, όπως ισχυρίζεται.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα όλων ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Η Ελένη Τουλουπάκη «δεν γνώριζε» πως ο πρώην επίτροπος είχε αθωωθεί για την υπόθεση των εμβολίων την περίοδο που ήταν υπουργός Υγείας της κυβέρνησης Καραμανλή.  Όπως προκύπτει από το πόρισμα οι υπογράφοντες εισαγγελείς κρίνουν ότι δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις για την άσκηση ποινικών διώξεων και δεν υπήρξε ζημία του δημοσίου από την προμήθεια των εμβολίων.

Έτσι, οι εισαγγελείς πρότειναν να τεθούν στο αρχείο οι ανώνυμες μηνύσεις, κάτι που αποδέχθηκε και η τότε επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου…

Η περίπτωση Σαράφη

Η εισαγγελέας Διαφθοράς υποστηρίζει ότι η μήνυση που υπέβαλε ο Εμ. Βουλκίδης κατά του κ. Δεσταμπασίδη δεν αρκούσε για να άρει το καθεστώς προστασίας από τον δεύτερο.

Πιο αναλυτικά:

“Ειδικότερα σε ότι αφορά στην καταγγελία του Εμ. Βουλκίδη κατά του Φιλίστωρα Δεστεμπασίδη σχετικά με την εμπλοκή του στην υπόθεση Novartis αφενός η καταγγελία αυτή έλαβε χώρα πολύ μεταγενέστερα από τη χορήγηση καθεστώτος προστατευόμενου μάρτυρα αλλά και μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος, αφετέρου όπως αναφέρουμε εκτενώς και στο προαναφερόμενο έγγραφό μας προς τον επόπτη μας κ. Μπρακουμάτσο η τακτική της καταγγελίας δια των ανωμοτί εξηγήσεων ενός μάρτυρα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να οδηγήσει σε άρση της προστασίας του καθόσον τα καταγγελλόμενα και αληθή υποτιθέμενα δεν σχετίζονται με την υπό διερεύνηση υπόθεση αφού αφορούν πράξεις σε βάρος της εταιρείας Novartis για τις οποίες απαιτείται έγκληση απο την ίδια την εταιρεία”.

Διαβάστε επίσης

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa