Άρθρα Νίκος Νικολόπουλος

Πυκνώνουν τα σύννεφα της ασυδοσίας και της αναρχίας

Λίγες ώρες πριν ο αρχιτρομοκράτης Κουφοντίνας λάβει το πρωτοχρονιάτικο «δώρο» του–μία ακόμη άδεια από τις φυλακές– κάποιοι εκκολαπτόμενοι πιθανώς τρομοκράτες φρόντισαν να «χαιρετίσουν» το γεγονός με ένα «τυφλό χτύπημα» έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου, στην καρδιά της Αθήνας.

Όσο παραμένει θεσμικός ο «έρωτας» με την τρομοκρατία και την ανοχή, τόσο και θα πυκνώνουν τα σύννεφα της ασυδοσίας και της αναρχίας. Προ ημερών, ευτυχώς, δεν θρηνήσαμε θύματα, από καθαρή σύμπτωση. Όμως, τι εγγυάται την επόμενη φορά ότι η τύχη θα ευνοήσει πάλι τους πιθανούς ανθρώπινους στόχους και τους ανυποψίαστους πολίτες;

Ουδείς παρέχει τέτοια εγγύηση. Πολύ, δε, περισσότερο όταν έχουμε να κάνουμε με «τυφλές» επιθέσεις όπως η πρόσφατη. Έγινε γνωστό ότι δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα. Ποιος, λοιπόν, απορρίπτει την πιθανολόγηση ότι ήθελαν νεκρούς;

Οφείλει η Πολιτεία να συγχρονιστεί με το καθολικό αίτημα της κοινωνίας, που είναι μηδενική ανοχή στην όποιας μορφής τρομοκρατία και η εμπέδωση αισθήματος ασφαλείας. Συνάμα, οφείλει να αποδεχθεί επιτέλους ότι το Ελληνορθόδοξο συναίσθημά μας βάλλεται πανταχόθεν, συστηματικά και κατευθυνόμενα. Ο Ιερός Ναός του Αγίου Διονυσίου, ως στόχος τρομοκρατών, έρχεται να προστεθεί σε εκατοντάδες παρόμοιες επιθέσεις τα τελευταία δύο-τρία χρόνια κατά εκκλησιών και συμβόλων της Χριστιανοσύνης!

Μόνο το 2017, σύμφωνα με έκθεση της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων, η οποία υπογράφεται από τον κ. Γ. Καλαντζή, δέχθηκαν επιθέσεις από αντιεξουσιαστές και αλλοδαπούς 537 Ιεροί Ναοί της χώρας, με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, βαριοπούλες, λοστούς, σιδερόβεργες και άλλους τρόπους! Ακόμα και εκτεταμένη χρήση ναρκωτικών έγινε εντός εκκλησίας!

Οι επιθέσεις κατά της Ορθόδοξης Εκκλησίας και άλλων θρησκευτικών δογμάτων σημείωσαν αύξηση κατά 157% σε σύγκριση με το 2016! Πρόκειται για επιθέσεις που κυρίως έγιναν στην Ήπειρο, τη Μακεδονία και την Αττική. Αλλά και στη Βιέννη «κτυπήθηκε» πρόσφατα χριστιανικός ναός από τρομοκράτες.Και δεν είναι η μοναδική επίθεση σε χριστιανικό σύμβολο. Μόνο που όλες αυτές οι τρομοκρατικές ενέργειες δεν τυγχάνουν ευρείας δημοσιότητας.

Τι δεν καταλαβαίνουμε λοιπόν; Είναι ηλίου φαεινότερον ποιοι βάλλουν κατά του Χριστιανισμού και δη κατά της Ορθοδοξίας και της πατρίδας μας. Ποιους «περιθάλπουν», άνευ κανόνων και ελέγχων, η ΕΕ και η Ελλάδα – και μη σπεύσουν κάποιοι να πουν ότι είμαστε κατά της ανθρώπινης αλληλεγγύης. Υπέρ είμαστε, μόνο που αυτό πρέπει να γίνεται συντεταγμένα και ελεγχόμενα.

Εν κατακλείδι, διερωτώμαι: Στο μέτωπο κατά της τρομοκρατίας, η οποία στοχοποιεί πρώην πρωθυπουργούς, άλλους πολιτικούς, επιχειρηματίες, ενημερωτικούς σταθμούς, δημόσια κτήρια, γιατί αποσιωπάται η αντίστοιχη στοχοποίηση της Χριστιανικής Θρησκείας και δη με καταιγιστικό τρόπο;

Η Ορθοδοξία είναι υπέρτατο, θεμελιώδες στοιχείο του Έθνους. Πολιτεία και Εκκλησία έχουν χρέος, πέρα από την καταδίκη της τρομοκρατίας, να περιφρουρήσουν αποτελεσματικά, με ηθική, φιλοσοφική και εθνική πανοπλία την Ορθοδοξία, τον κύριο πυλώνα της υπόστασής μας.Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα είμαστε υπόδουλοι στον ίδιο μας τον τόπο!

του Νίκου Νικολόπουλου

Ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας και πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On
reportaznet


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa
Karfitsa