Πολιτική

Τι θα εξαγγείλει για την Άμυνα ο Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη

Όπως προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στο OPEN,  ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στη ΔΕΘ θα εξαγγείλει ένα τρίπτυχο που θα αφορά και στην άμυνα της χώρας και θα έχει να κάνει με τα εξοπλιστικά προγράμματα, την ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας και ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό στις Ένοπλες Δυνάμεις μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr σε ότι αφορά στο εξοπλιστικό πρόγραμμα, θα αφορά και στους τρεις Κλάδους: Πεζικό, Αεροπορία και Ναυτικό.

Οι συζητήσεις γίνονται στο ανώτατο επίπεδο και κομβικό ρόλο θα διαδραματίσει η συμφωνία με τη Γαλλία. Στόχος είναι η τελική συμφωνία να προβλέπει προμήθεια υλικού που θα είναι επιχειρησιακά διαθέσιμο μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, ώστε η ενίσχυση να είναι άμεση. Γι’ αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει απομακρυνθεί από το τραπέζι η αγορά φρεγατών Belhara και οι συζητήσεις έχουν στραφεί προς τα αεροσκάφη Rafale. Την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Εμανουέλ Μακρόν στην Κορσική όπου θα γίνει η Διάσκεψη των χωρών του Νότου.

Παράλληλα, γίνονται συζητήσεις και με άλλες χώρες για την αγορά αμυντικού υλικού και αναβάθμιση υφιστάμενων όπλων.

Σε ότι αφορά στην ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων με προσωπικό, ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ θα ανακοινώσει την πρόσληψη ΕΠΟΠ 5ετούς θητείας, αυξάνοντας άμεσα τον αριθμό των ανδρών που υπηρετούν.

Σε ότι αφορά στην αναβάθμιση της εθνικής αμυντικής βιομηχανίας, η στόχευση είναι τριπλή: η ενίσχυση σε οπλικά συστήματα και εφόδια να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης με την ένταξη σε ένα ευρύτερο αναπτυξιακό σχέδιο και η τόνωση της απασχόλησης.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

   

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa