Άρθρα

Το νέο έτος είναι η μεγάλη ευκαιρία της Ελλάδας…

Βελόπουλος

Τέλος το 2018. Μία χρονιά δύσκολη για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Το έτος που τελειώνει είχε μία διαφορά από τα προηγούμενα.

Δεν είναι τα οικονομικά, μόνο, ζητήματα αλλά τώρα πια και τα εθνικά. Η Συμφωνία των Πρεσπών δημιούργησε για πρώτη φορά εξελίξεις στο ζήτημα αυτό. Τελευταία φορά ήταν το 2008, με το λεγόμενο βέτο Καραμανλή.

Παράλληλα, οι σχέσεις Ελλάδας- Τουρκίας μπήκαν σε νέα φάση με την προσέγγιση Μόσχας – Άγκυρας και τις πιέσεις της Ουάσινγκτον για επαναφορά του Ερντογάν στην… τάξη. Η Ελλάδα επιδεικνύει μία, άλογα, αμερικανόφιλη στάση δίνοντας τα πάντα, χωρίς όμως να έχει αντίστοιχα οφέλη.

Ο κυβερνητικός συνασπισμός όμως δεν έμεινε μόνο σε αυτά. Η Παιδεία της χώρας κάθε μέρα γίνεται και χειρότερη. Ασυδοσία, ανομία και αποθράσυνση των ακραίων είναι η εικόνα των πανεπιστημίων μας. Στα σχολεία, όταν στα κτίρια πέφτουν σοβάδες, τι να πούμε για το περιεχόμενο των βιβλίων και το διδακτικό πρόγραμμα. Την πλήρωσαν ο Παύλος Μελάς κι ο Μακεδονικός Αγώνας που εξαιρέθηκαν από τη διδακτέα ύλη.

Οι σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους πάγωσαν. Όχι οι σχέσεις πρωθυπουργού – Αρχιεπισκόπου αλλά Κράτους – Εκκλησίας.

Η λίστα των κυβερνητικών κατορθωμάτων θα μπορούσε να είναι ακόμα μεγαλύτερη, αλλά, μέρες που είναι, επιθυμούμε να δώσουμε Λύση κι όχι να γκρινιάζουμε.

Πρωταρχική μέριμνα της Ελληνικής Λύσης είναι η στήριξη, η ενίσχυση και η ανάπτυξη του παραμελημένου τομέα της πρωτογενούς παραγωγής. Η Ελληνική Λύση πιστεύει πως πρέπει να δοθεί κύρος στο επάγγελμα του αγρότη, που είναι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας.

Η Ελληνική Λύση όμως δεν μένει μόνο σε ευχολόγια για την ανάπτυξη.

Αντίθετα σχεδιάζει:

Τη δημιουργία ανεξάρτητου γραφείου επενδύσεων και επιχειρηματικότητας, το οποίο θα στελεχώνεται αποκλειστικά από τεχνοκράτες και επιτυχημένους Έλληνες επιχειρηματίες.

Τη δημιουργία σχεδίου ολοκληρωμένης οικονομικής υποστήριξης σε νέες επιχειρήσεις και επενδύσεις.

Σημαντικές φορολογικές ελαφρύνσεις και φοροαπαλλαγή για τα πρώτα δύο χρόνια σε όποια επιχείρηση επιλέξει να κάνει επενδύσεις υψηλού ρίσκου και υψηλής απόδοσης.

Παράκαμψη όλων των χρονοβόρων και αντιπαραγωγικών γραφειοκρατικών διαδικασιών και μείωση του χρόνου έγκρισης των αιτημάτων για επενδύσεις και έναρξη νέων επιχειρήσεων!

Η Ελληνική Λύση επιθυμεί και επιδιώκει πολυσύνθετη εξωτερική πολιτική η οποία έχει ως γνώμονα μόνο το συμφέρον της χώρας μας και κανενός άλλου.

Εμείς ως Ελληνική Λύση ευχόμαστε σε όλους τους Έλληνες ένα παραγωγικό, ευτυχισμένο κι επιτυχημένο 2019, με υγεία κι ευτυχία.

Όλοι μαζί ενωμένοι να περάσουμε τα δύσκολα. Μπορούμε.

Λύση υπάρχει κι είναι Ελληνική… η Ελληνική Λύση.

του Κυριάκου Βελόπουλου

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On
reportaznet


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ