Οικονομία Τράπεζες

Χριστίνα Θεοφιλίδη, η νέα Γενική Διευθύντρια Λιανικής στην Εθνική – Την οδηγεί στη νέα εποχή

Η Χριστίνα Θεοφιλίδη εδώ και λίγους μήνες έχει υπό την ευθύνη της τα 440 καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας ανά την Ελλάδα, 5.500 υπαλλήλους και το ψηφιακό πρόγραμμα της τράπεζας. Η νέα γενική διευθύντρια Λιανικής της Εθνικής είναι μια γυναίκα γνωστή για την πυγμή και τις ικανότητές της στον ελληνικό τραπεζικό χώρο.

Το Harper’s Bazaar αποκαλύπτει τα μυστικά της επιτυχίας της σε μια αποκλειστική συνέντευξη.

Επί είκοσι χρόνια εργάστηκε σε νευραλγικές θέσεις στην τράπεζα Eurobank πριν αποφασίσει το μεγάλο επόμενο βήμα της, το ρίσκο τού να αναλάβει τη θέση της γενικής διευθύντριας Λιανικής της Εθνικής Τράπεζας, τη στιγμή ακριβώς που ο οργανισμός μπαίνει σε μια φάση μετασχηματισμού.

Καταρρίπτοντας κάθε στερεότυπο business woman, με σημαντικές σπουδές, αγάπη για τα οικονομικά που τα συνδέει όμως απόλυτα με τον άνθρωπο, με διοικητικές ικανότητες που συνδυάζουν τον ρεαλισμό με το όραμα, την οργάνωση με την εξέλιξη, η Χριστίνα Θεοφιλίδη μιλά για τη ζωή της και τον τρόπο που οικοδόμησε μεθοδικά την καριέρα της στο Ηarper’s Bazaar που κυκλοφορεί.

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της, εξηγεί είναι ότι «είμαι θετικός άνθρωπος. Εκτιμώ τα καλά της ζωής και τα θυμάμαι κάθε πρωί που ξυπνάω. Το λέω με πλήρη συνείδηση. Καταρχήν το μεγάλο προνόμιο του να είμαι υγιής, εγώ και η οικογένειά μου. Να έχω μια δουλειά που με ενθουσιάζει και με συναρπάζει».

Συμμετέχει στο πλάνο ανασχεδιασμού που έχει ξεκινήσει η Εθνική Tράπεζα για να γίνει πιο σύγχρονη, να έρθει ακόμα πιο κοντά στους πελάτες. «Η Εθνική απολαμβάνει την εμπιστοσύνη των ανθρώπων, μια αξία πολύ σημαντική που δεν είναι εύκολο να κατακτήσει ένας οργανισμός πόσο μάλλον μια τράπεζα. Είναι μια “περιουσία” της Εθνικής που πρέπει να την τιμήσουμε και να δώσουμε χειροπιαστά στοιχεία για αυτό. Θέλουμε επίσης να κάνουμε καλύτερη την καθημερινότητα των ανθρώπων που εργάζονται στην τράπεζα».

Σχεδόν κάθε οικονομικά ενεργός Έλληνας έχει σχέση με την Εθνική

Η κυρία Θεοφιλίδη εξηγεί ότι «η Εθνική απολαμβάνει την εμπιστοσύνη των ανθρώπων, μια αξία πολύ σημαντική που δεν είναι εύκολο να κατακτήσει ένας οργανισμός πόσο μάλλον μια τράπεζα. Είναι μια “περιουσία” της Εθνικής που πρέπει να την τιμήσουμε και να δώσουμε χειροπιαστά στοιχεία για αυτό. Θέλουμε επίσης να κάνουμε καλύτερη την καθημερινότητα των ανθρώπων που εργάζονται στην τράπεζα». Η Εθνική έχει 7 εκατομμύρια λογαριασμούς άρα «σχεδόν κάθε οικονομικά ενεργός Έλληνας έχει σχέση με την Εθνική και εμείς θέλουμε να αναπτύξουμε όσο το δυνατόν περισσότερες από αυτές τις σχέσεις».

Από παιδί λέει ήθελε να είναι πρώτη στα μαθήματα και έλεγε ότι επιθυμεί να κάνει καριέρα κάτι που ακουγόταν περίεργο για ένα παιδί της ηλικίας της. Δεν επιβίωσε απλώς αλλά θριάμβευσε σε ένα περιβάλλον εξαιρετικά ανταγωνιστικό αλλά και ανδροκρατούμενο. Στη συνέντευξή της απαντά αν κάποιος της έβαλε τρικλοποδιές, παγίδες επειδή είναι γυναίκα.

«Δεν ξέρω αν κάποιος προσπάθησε να μου βάλει τρικλοποδιά επειδή είμαι γυναίκα. Πιστεύω ότι κάποιοι μπορεί να με θεώρησαν πιο εύκολο αντίπαλο. Στην πορεία όμως διαπίστωσαν ότι έκαναν λάθος. Αυτό που με δυσκόλεψε είναι το γεγονός ότι η διαφορετικότητα δεν είναι κάτι που το εκτιμά κανείς εύκολα. Η τάση του ανθρώπου είναι να του αρέσει να έχει γύρω του ανθρώπους που του μοιάζουν. Εγώ δεν προσπάθησα ποτέ να συμπεριφερθώ στη δουλειά διαφορετικά από τον χαρακτήρα μου. Ακόμα και όταν δέχθηκα κριτική γιατί δεν γίνομαι πιο επιθετική, bossy, είπα ότι δεν μπορώ να γίνω κάτι που δεν είμαι. Προσπάθησα να πάω μπροστά με τον τρόπο που πραγματικά είμαι. Και τελικά, ναι γίνεται».

Στη συνέντευξη στο Ηarper’s Bazaar μιλά επίσης για τα πρώτα της βήματα, τις σπουδές στο εξωτερικά, τις φορές που χάνει τον ύπνο της το βράδυ και τα παιδιά της.

 

 

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa