Οικονομία

Όχι σε νέο «μεταμφιεσμένο» πρόγραμμα λέει ο Μοσκοβισί

Νέα τοποθέτηση εν όψει του Eurogroup της Πέμπτης έκανε ο ευρωπαίος Επίτροπος, Πιερ Μοσκοβισί σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στο Παρίσι. Ο Μοσκοβισί κάλεσε τις χώρες της Ευρωζώνης να μην επιβάλλουν στην Ελλάδα ένα νέο «μεταμφιεσμένο» πρόγραμμα.

Ο Επίτροπος μία μέρα πριν είχε τοποθετηθεί σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό δίκτυο υπέρ της ελάφρυνσης του χρέους. Στη σημερινή συνέντευξη συγκεκριμένα ανέφερε: «Το λέω κατηγορηματικά: δεν θα υπάρξει μεταμφιεσμένο τέταρτο πρόγραμμα για την Ελλάδα».

Τόνισε ακόμα ότι είναι «αναξιοπρεπές» να επιβληθεί ένας καινούργιος μηχανισμός που να ελέγχει τις δεσμεύσεις της χώρας μετά την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος. Θύμισε ότι «η Ελλάδα σεβάστηκε αυτά που της αναλογούσαν στο συμβόλαιο» και επανέλαβε ότι χρειάζεται να ληφθούν «αξιόπιστα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους που να είναι επαρκώς ισχυρά».

Κατέληξε λέγοντας ότι «Πρόκειται για μια σελίδα που πρέπει να γυρίσει για τη χώρα και για όλη την ευρωζώνη» και ότι θεωρεί ότι η απόφαση του Eurogroup θα είναι θετική όσον αφορά τον τερματισμό του προγράμματος για την Ελλάδα.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On
reportaznet


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ