Πολιτική

Αρβανιτόπουλος προς Σύριζα: «Χρησιμοποιείτε την Παιδεία για να ανατρέψετε την κυβέρνηση»

Αρβανιτόπουλος

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, κατηγορώντας τον ότι «χρησιμοποιεί την Παιδεία για να ανατρέψει την κυβέρνηση».

Ο ΣΥΡΙΖΑ με δηλώσεις όλων των στελεχών και του κ. Τσίπρα ουσιαστικά καλεί τους μαθητές να κλείσουν τα σχολεία, είπε σε συνέντευξή του στο Βήμα 99,5 ο υπουργός.

«Χρησιμοποιούν το εκπαιδευτικό σύστημα για μικροκομματικά οφέλη. Γίνεται σπέκουλα για να δημιουργηθεί αναταραχή στα σχολεία» τόνισε και χαρακτήρισε ατόπημα την «εκμετάλλευση του χώρου της Παιδείας» και την «ομηρία μαθητών, καθηγητών και γονιών».

Ο υπουργός είπε ακόμη ότι τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία είναι ελάχιστα και σημειακά και δεσμεύτηκε ότι είναι θέμα 3-4 ημερών να λυθεί το όποιο θέμα υπάρχει με τα ολοήμερα σχολεία.

«Τα σχολεία πρέπει να μείνουν ανοιχτά και να θωρακιστούν τα παιδιά για να μείνουν έξω από αυτή την κρίση» υπογράμμισε.

Όσον αφορά στην αναταραχή που υπάρχει στο χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ο κ. Αρβανιτόπουλος είπε ότι πρέπει τα ιδρύματα να προβούν σε αξιολόγηση για να γίνει εξορθολογισμός.

Θα πρέπει να δούμε σε ποια ιδρύματα υπάρχουν ελλείψεις σε διοικητικούς υπαλλήλους και σε ποια εργάζονται υπεράριθμοι, τόνισε.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa