Κόσμος

Αστυνομικοί σκότωσαν 13χρονο που κρατούσε ψεύτικο όπλο

Αστυνομία

Ένα 13χρονο παιδί πυροβόλησαν και σκότωσαν αστυνομικοί στην πολιτεία της Καλιφόρνιας, ο οποίος έφερε αντίγραφο πυροβόλου όπλου.

Οι αξιωματικοί στην πόλη της Σάντα Ρόζα είπαν ότι άνοιξαν πυρ όταν το αγόρι αρνήθηκε να υπακούσει στις εντολές να ρίξει κάτω το όπλο, το οποίο πίστευαν ότι είναι πραγματικό.

Το τραγικό αυτό συμβάν, για το οποίο διεξάγεται έρευνα, σημειώθηκε την επομένη της δολοφονίας ενός καθηγητή μαθηματικών από έναν 12χρονο στη Νεβάδα και του τραυματισμού δύο συμμαθητών του πριν ο ίδιος θέσει τέλος στη ζωή του.

Στο τελευταίο αυτό περιστατικό, δύο βοηθοί του σερίφη είδαν τον έφηβο «με αυτό που φαινόταν να είναι κάποιο είδος πυροβόλου όπλου», αναφέρει η ανακοίνωση από το γραφείο του σερίφη στην κομητεία Σόνομα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι βοηθοί ζήτησαν ενισχύσεις και διέταξαν επανειλημμένα το αγόρι να ρίξει κάτω το όπλο πριν ανοίξουν πυρ με τα περίστροφά τους. Το αγόρι έπεσε νεκρό στο σημείο.

Ο μικρός ονομάζεται Αντι Λόπεζ, όπως δήλωσε η οικογένειά του. Ο πατέρας του Ροντρίγκο Λόπεζ είπε ότι το αντίγραφο του όπλου ανήκε σε έναν φίλο.

Το γραφείο του σερίφη ανακοίνωσε ότι στη ζώνη του αγοριού βρέθηκε επίσης ένα πλαστικό όπλο.

Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε ότι άκουσε επτά πυροβολισμούς. «Πρώτα άκουσα μια σειρήνα και μέσα σε δευτερόλεπτα άκουσα επτά πυροβολισμούς».

Ο υπαστυνόμος Ντένις Ο’ Λίρι είπε ότι οι βοηθοί τέθηκαν σε διοικητική άδεια για όσο χρόνο διεξάγεται η έρευνα.

Ο σερίφης Στιβ Φρέιτας χαρακτήρισε «τραγωδία» το συμβάν και δεσμεύτηκε για τη διενέργεια ενδελεχούς και διαφανούς έρευνας. «Ως πατέρας δύο αγοριών περίπου της ίδιας ηλικίας, δεν μπορώ καν να σκεφτώ το πένθος που περνά αυτή η οικογένεια», είπε.

Η εκπρόσωπος του σχολείου όπου φοιτούσε ο άτυχος 13χρονος, περιέγραψε τον Άντι ως «έναν πολύ αγαπητό μαθητή, δημοφιλή, πολύ όμορφο αγόρι, ιδιαίτερα έξυπνο και ικανό».

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER