Κόσμος

Bild: Είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική ο Λούμπιτς

Συγκυβερνήτης Airbus

Έγγραφο που δημοσίευσε η εφημερίδα Bild αναφέρει πως ο Αντρέας Λούβιτζ, ο συγκυβερνήτης του μοιραίου Airbus A320, υπέφερε πριν από έξι χρόνια από σοβαρή κατάθλιψη και από τότε βρισκόταν υπό τακτική ιατρική παρακολούθηση.

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης πως ο πιλότος που είχε κλειδωθεί έξω από το κοκπιτ προσπάθησε ακόμα και με τσεκούρι να ανοίξει την πόρτα.

Ο συγκυβερνήτης είχε περάσει βαρύ καταθλιπτικό επεισόδιο το 2009 και τότε είχε ακολουθήσει ψυχιατρική θεραπεία, όπως υποστηρίζει η εφημερίδα βασιζόμενη σε έγγραφα της γερμανικής αρχής επίβλεψης των αερομεταφορών (Luftfahrtbundesamt, LBA).

Έκτοτε ο Λούμπιτς ακολουθούσε ιδιαίτερη και τακτική ιατρική θεραπεία, όπου σύμφωνα με την εφημερίδα, οι πληροφορίες αυτές διαβιβάσθηκαν στην LBA από τη Lufthansa, θυγατρική της οποίας είναι η Germanwings.

Ο επικεφαλής της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας, Κάρστεν Σπορ, δήλωσε πως ο Αντρέας Λούμπιτς είχε διακόψει «για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα» την εκπαίδευσή του ως πιλότου την οποία είχε αρχίσει το 2008.

Στη συνέχεια επανέλαβε και ολοκλήρωσε κανονικά την εκπαίδευσή του, και το 2013 άρχισε να πετάει με τα Airbus A320. Σύμφωνα με την Bild, ο λόγος που είχε διακόψει την εκπαίδευσή του, έπασχε «από κατάθλιψη και κρίσεις άγχους».

Τα  ντοκουμέντα αυτά θα διαβιβαστούν στις γερμανικές δικαστικές αρχές και πρόκειται να κοινοποιηθούν στους Γάλλους ερευνητές.

Ερωτική απογοήτευση ο λόγος αυτοκτονίας; 

Ένα ακόμα σενάριο που κυκλοφορεί για τον Αντρέα Λούμπιτς που ίσως τον οδήγησε στην αυτοκτονία και δολοφονία των 149 επιβατών του μοιραίου αεροσκάφους.

‘Οπως επικαλείται η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, ο Αντρέα Λούμπιτζ υποφέρει από μια «προσωπική κρίση» πριν την περίοδο της αεροπορικής τραγωδίας στις Άλπεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα από τη Γερμανία αναφέρει πως ο 28χρονος προσπαθούσε να ανασυνταχθεί μετά  τον χωρισμό του από τη σύντροφό του.

Μετά από έρευνα της αστυνομίας στο σπίτι του Λούμπιτς προχώρησε σε «μια σημαντική ανακάλυψη» όπως την χαρακτηρίζει, που μπορεί να οδηγήσει σε αποκαλύψεις.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa