Περιφέρειες - Δήμοι

Διάσταση δημάρχου Αθηναίων και υπουργού Εσωτερικών για την ημερομηνία εκλογών στην ΚΕΔΕ

Καμίνης

Γράφει ο Γιάννης Σπ. Παργινός

Επιμένει στην απόφασή του ο δήμαρχος Αθηναίων  Γιώργος Καμίνης για διεξαγωγή των εκλογών της ΚΕΔΕ την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου κι απορρίπτει τις αιτιάσεις του υπουργού εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλου περί «παράβλεψης » της κείμενης νομοθεσίας στον ορισμό της ημερομηνίας των εκλογών.

Με επιστολή του προς τον υπουργό Εσωτερικών, Αργύρη Ντινόπουλο, για τις διαδικασίες που είναι αναγκαίο να τηρηθούν, – ώστε να εξασφαλιστεί το κύρος της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, που έχει ορισθεί για την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου – , ο Γιώργος Καμίνης εξηγεί πως ελήφθη η απόφαση για την 23 Οκτωβρίου.

Η επιστολή του δημάρχου Αθηναίων είναι απαντητική σε σχετική επιστολή του υπουργού Εσωτερικών, την οποία ο κ. Ντινόπουλος απέστειλε στον κ. Καμίνη μετά από υπόδειξη δημάρχων του κινήματος «ανατροπή στην Αυτοδιοίκηση», υπό τον δήμαρχο Αμαρουσίου  Γιώργο Πατούλη.

Διαβάστε την επιστολή

Σε αυτήν ο κ. Καμίνης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι σε συνάντηση που είχε με τον κ. Ντινόπουλο του επεσήμανε ότι είναι ελάχιστο το χρονικό διάστημα μόλις τεσσάρων ημερών (από τις οποίες οι δύο μη εργάσιμες, 11-12 Οκτωβρίου ) μεταξύ της ημερομηνίας εκλογής των εκπροσώπων των Π.Ε.Δ. στη Γενική Συνέλευση της Κ.Ε.Δ.Ε. (10 Οκτωβρίου) και της απώτατης ημερομηνίας, στην οποία πρέπει να συγκληθεί η Γενική Συνέλευση της Κ.Ε.Δ.Ε. (15 Οκτωβρίου). Σύμφωνα με το δήμαρχο Αθηναίων, “οι δυσκολίες αφορούν, μεταξύ άλλων πρακτικών ζητημάτων, την έγκαιρη περάτωση των διαδικασιών νομιμοποίησης των εκπροσώπων των Π.Ε.Δ. ως μελών της Γενικής Συνέλευσης της Κ.Ε.Δ.Ε”. Ο κ. Καμίνης εξάλλου, υπενθυμίζει την από 30 Σεπτεμβρίου 2014 απόφασή του και το Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε, το οποίο και του εισηγήθηκε να συγκαλέσει τη Γ.Σ. την Κ.Ε.Δ.Ε., την 4η Νοεμβρίου.

Σε έντονο ύφος ο δήμαρχος Αθηναίων, αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του προς τον υπουργό Εσωτερικών “μου προξενεί δυσάρεστη εντύπωση το γεγονός ότι έρχεστε σήμερα, με το ως άνω έγγραφό σας, να μου επισημάνετε ότι μεταθέτοντας κατά 7 ημέρες, με την από 10 Οκτωβρίου πρόσκλησή μου, την ημερομηνία σύγκλησης της Γ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. θέτω σε κίνδυνο τη νομιμότητα της διαδικασίας εκλογής του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε..

«Επικαλείστε το γράμμα του νόμου που, κατά προφανή αβλεψία των υπηρεσιών του υπουργείου σας που είχαν την ευθύνη της νομοθετικής επεξεργασίας της διάταξης, προβλέπει την ασφυκτική προθεσμία των τεσσάρων ημερών, όταν ήδη σας έχω επισημάνει ότι μπορούσατε να ασκήσετε τη νομοθετική σας πρωτοβουλία, προκειμένου να εναρμονιστεί το γράμμα του νόμου με τα απορρέοντα από την κοινή λογική και την ως άνω περί ενδεικτικού χαρακτήρα των προθεσμιών πάγια αρχή του διοικητικού δικαίου».

Εκτιμά δε ότι “το κύρος των επικείμενων εκλογών στην Κ.Ε.Δ.Ε. θα διακυβευθεί εάν ακολουθήσω την υπόδειξή σας, αφού σε αυτήν την περίπτωση υπάρχει δεδομένη αδυναμία να παραστούν στη Γ.Σ. του οργάνου πολλοί εκπρόσωποι Π.Ε.Δ”.

Και ο δήμαρχος Αθηναίων καταλήγει στην επιστολή του “επειδή, κύριε Υπουργέ, στο ως άνω έγγραφό σας αναφέρεστε σε επιστολή που σας έχουν απευθύνει δήμαρχοι “με την οποία διαμαρτύρονται έντονα ότι η απόφασή (μου) αυτή δεν βρίσκεται εντός του νομικού πλαισίου που διέπει την συγκεκριμένη διαδικασία”, θα ήθελα να επισημάνω ότι είναι ανάρμοστο δήμαρχοι να απευθύνονται στον ομόλογό τους δήμαρχο Αθηναίων, μέσω του “εποπτεύοντος” υπουργού, ο οποίος μάλιστα τον καλεί να “ανακαλέσει, σήμερα κιόλας” την απόφασή του” .

 

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa