Μαγειρική

Δροσερή σαλάτα με φακές

σαλάτα με φακέςΥλικά:

500 γραμμάρια χοντρές φακές Μπαρμπα-Στάθης
10 ντοματάκια
1 αγγούρι
2 χρωματιστές πιπεριές
3 κουταλιές της σούπας μαϊντανός
1 πορτοκάλι
100 γραμμάρια ξινομυζήθρα
Λάδι
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζουμε τις φακές για 30-35 λεπτά, όχι παραπάνω γιατί θα χυλώσουν. Κατά το βρασμό μπορούμε να ρίξουμε ένα ολόκληρο κρεμμύδι και δύο φύλλα δάφνης για να αρωματιστούν οι φακές. Αφού βράσουν τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα.

Στη συνέχεια κόβουμε μικρά ντοματάκια, αγγούρι, χρωματιστές πιπεριές και μαϊντανό σε πολύ μικρά ή πιο μεγάλα κομμάτια, ανάλογα με την τελική εικόνα που θέλουμε να δώσουμε. Εκτός από γεύση θα δώσουν και πολύ χρώμα στο πιάτο!

Σε ένα μπολάκι προσθέτουμε λάδι, το χυμό από ένα πορτοκάλι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα δεμένο dressing ( για να πήξει πιο εύκολα μπορούμε να προσθέσουμε ένα κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα).

Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε τις φακές που έχουν κρυώσει, τα ντοματάκια, το αγγούρι, τις πιπεριές και τον μαϊντανό. Ρίχνουμε το dressing και ανακατεύουμε καλά – με τα χέρια- για να πάει παντού. Στη συνέχεια «σπάμε» από πάνω την ξινομυζήθρα και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER



Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa