Παρασκηνιακά

Ελληνική «απάντηση» αύριο στον Έβρο, παρουσία Αβραμόπουλου – «Θαλάσσιος Γρύπας»

Δημήτρης Αβραμόπουλος

Στον Έβρο θα βρεθεί ο ΥΕΘΑ, Δημήτρης Αβραμόπουλος μαζί με τους τέσσερις Αρχηγούς Γενικών Επιτελείων, ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αθανάσιο Τσέλιο , ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Ευάγγελο Τουρνά και τον υφυπουργό Θ. Δαβάκη, προκειμένου να παρακολουθήσουν την τακτική άσκηση μετά στρατευμάτων «Νυχτερινή Αστραπή 2013».

Η άσκηση θα διεξαχθεί αύριο στο Πεδίο Ασκήσεων «Αετού» στον νομό Έβρου, στέλνοντας σαφές μήνυμα ετοιμότητας των ελληνικών Ε.Δ. σε μια εποχή που οι τουρκικές προκλήσεις περισσεύουν.

 Δεν έμεινε στόχος για τα Απάτσι!

Εν τω μεταξύ, έλλειψη στόχων για τα ελικόπτερα του Στρατού λόγω… επιτυχημένων βολών από το Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία είχαμε στην άσκηση «Θαλάσσιος Γρύπας 2013». Το τί έγινε το αποκάλυψε ο ίδιος ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ που έγραψε χαρακτηριστικά στο twitter “Εξαιρετικές οι βολές του ΠΝ και της ΠΑ σήμερα στο ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΓΡΥΠΑ. Δυστυχώς ήταν τόσο πετυχημένες που δεν έμεινε στόχος για τα ΑΠΑΤΣΙ. Μπράβο”.

Την επιτυχημένη άσκηση  παρακολούθησαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, και οι Αρχηγοί ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, και ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς απο την φρεγάτα “ΑΔΡΙΑΣ“.

Στην άσκηση που έγινε στο Πεδίο Βολής Κρήτης, εκτελέστηκαν με απόλυτη επιτυχία βολές εναντίον πλωτού στόχου βλημάτων επιφανείας – επιφανείας PENGUIN ΜΚ-2 MOD3 από ΤΠΚ του Π.Ν. και αέρος – επιφανείας AGM-65 MAVERICK από αεροσκάφη F-16 και F-4 της Π.Α., όσο για τις βολές  AGM 114 K1 HELLFIRE από AH-64DHA και AH-64Α+ (APACHE) καθώς και GBU-12 από αεροσκάφη F-16 που δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω βύθισης του στόχου θα επαναπρογραμματιστούν και θα εκτελεστούν το προσεχές διάστημα.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa