Κοινωνία

FAZ: Οι Έλληνες εργάζονται περισσότερο από τους Γερμανούς

Άλλος ένας μύθος καταρρίπτεται για τους Έλληνες καθώς στοιχεία του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος για τη Βελτίωση των Συνθηκών Διαβίωσης και Εργασίας δείχνουν ότι «οι Έλληνες εργάζονται περισσότερο από τους Γερμανούς».

Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο της Frankfurter Allgemeine Zeitung, «μόνο Γάλλοι και Δανοί εργάζονται λιγότερο από τους Γερμανούς». Ειδικότερα, οι Έλληνες εργάζονται κάθε χρόνο 1.808 ώρες, την ώρα που -σύμφωνα με τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας- οι Γερμανοί εργάζονται 1.658,5 ώρες, ενώ Ούγγροι, Πολωνοί και Ρουμάνοι δουλεύουν 1.840 ώρες.

«Ο σκληρά εργαζόμενος Γερμανός αποτελεί έναν από τους θεμελιώδεις μύθους της μεταπολεμικής Γερμανίας. Η στατιστική μοιάζει αρχικά να επιβεβαιώνει τον μύθο αυτό. Σε καμιά άλλη χώρα της Ε.Ε., με εξαίρεση τη Βρετανία, οι εργαζόμενοι δεν κάνουν τόσες, συχνά απλήρωτες, υπερωρίες όπως στη Γερμανία», τονίζει η εφημερίδα.

Σημειώνει ωστόσο ότι «ο αριθμός των ωρών εργασίας δεν λέει και πολλά για το πόσο σκληρά και πόσο πολύ εργάζονται πραγματικά οι εργαζόμενοι», καθώς «από την άλλη πλευρά θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι κανένας άλλος εργαζόμενος δεν έχει τόσο πολλές γιορτές και αργίες όσες ο Γερμανός». Σύμφωνα με το άρθρο συγκεκριμένα, σε Γερμανία και Γαλλία οι εργαζόμενοι έχουν ετησίως 40 μέρες αργίας, στη Δανία 39 και στο Βέλγιο 29.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa